Treceți la conținutul principal

Microbuz cu elevi, răsturnat la Voineasa

Trei adolescente, cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, au necesitat transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar alte 14 au fost asistate medical, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat marţi dimineaţa, în jurul orei 07:30, într-un grav accident de circulaţie. 

Evenimentul rutier a avut loc pe Drumul Judeţean 643, în satul Racoviţa al comunei Voineasa, microbuzul, care aparţine unei firme de transport în comun, fiind folosit de elevii din localităţile învecinate Balşului ce fac naveta la unităţile de învăţământ din oraş. Poliţiştii rutieri care s-au deplasat la faţa locului, pentru a afla cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul, au stabilit că acesta a avut loc din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. „Un bărbat de 43 de ani, din comuna Voineasa, în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a derapat, a intrat în coliziune cu un cap de pod şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie 

Pentru gestionarea evenimentului rutier petrecut în comuna Voineasa, autorităţile au activat Planul Roșu de Intervenție. Patru echipaje de paramedici SMURD, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială pentru primă intervenție și patru echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanță Olt au fost mobilizate în cel mai scurt timp către locul producerii accidentului. „Toate cele 17 persoane (n.red. – 15 copii, cu vârste între 15 şi 18 ani, şi doi adulţi – şoferul şi un profesor) care se aflau în microbuz au fost asistate de echipajele medicale, iar trei dintre acestea au necesitat transport la spital. La Unitatea Primire Urgenţe Slatina au ajuns o fată de 15 ani, cu traumatism cranio-cerebral și atac de panică, și încă două minore, ambele în vârstă de 16 ani. Prima a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, iar cealaltă cu traumatism cranio-cerebral și traumatism la umărul drept”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, în cauză fiind întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, oamenii legii au amendat firma care trebuia să se ocupe de deszăpezirea drumului cu 5.000 de lei şi au stabilit că microbuzul era echipat cu anvelope de iarnă, şoferul avea toate documentele în regulă, iar numărul pasagerilor nu depăşea numărul de locuri trecut în certificatul de înmatriculare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…