Treceți la conținutul principal

Lansare de carte pentru copii la Biblioteca din Balș

Elevii Şcolii Gimnaziale „Mihail Drumeş” din oraşul Balş aniversează zece ani de exprimare de la lansarea primului volum de creaţii literare în care protagonişti sunt copiii. Cu acest prilej, miercuri, cu începere de la ora 11:00, Biblioteca Orăşenească „Petre Pandrea” din Balş va găzdui lansarea de carte a celui de-al patrulea volum de poezie și povestiri „Daruri pentru Moș Crăciun”. 

Evenimentul cultural este organizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Mihail Drumeş”, printre invitaţi numărându-se elevii şi cadrele didactice de la unitatea de şcolară, dar şi autorităţile locale. A patra carte „Daruri pentru Moş Crăciun”, care conţine creaţii literare pentru copii, despre copii și ale copiilor, a fost realizată de un grup inimos de elevi din clasele a V-a B, a VI-a A, a VII-a B și a VIII-a B cărora li s-au alăturat două colege de liceu, foste eleve ale Școlii Gimnaziale „Mihail Drumeș” din Balș, îndrumător fiind profesorul de limba română Daniel Guran. „Fără a ne propune să impunem o tradiție a școlii noastre prin realizarea acestor volume de creații literare pentru copii, despre copii și ale copiilor, nu putem, astăzi, să nu ne manifestăm bucuria celor 10 ani de renunțări, de reveniri, de dorințe și visuri, de suspine și bucurii transpuse în literatură și în alte trei volume lansate în anii 2006, 2010 și 2012, în aceeași lună a copilăriei, luna decembrie. Ideea a pornit de la un joc, de la îngrijorarea exprimată de un elev într-o creație proprie că Moș Crăciun, în dărnicia sa, uită de sine și rămâne fără cadou în noaptea de Ajun de Crăciun. Și, în încercarea de a găsi răspuns la întrebarea «Care este cel mai potrivit dar pentru Moș Crăciun?» am descoperit, nu fără o oarecare surprindere, că Moș Crăciun se bucura de multă vreme de darurile pe care i le ofeream fără ca noi să bănuim acest lucru. Și… ce muză perfectă devenea Moșul, pentru toți acei elevi care dădeau frâu liber imaginației, întrecându-se în idei și întâmplări fascinante în care unul dintre protagoniști era fermecătorul Moș Crăciun”, este pe scurt descrierea făcută de Daniel Guran, profesorul coordonator al elevilor care au scris cartea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…