Treceți la conținutul principal

Jandarmii olteni, în misiune de sărbători

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au desfăşurat miercuri acţiuni specifice de informare a cetățenilor însoțite de recomandări, în scopul prevenirii faptelor de natură antisocială în preajma sărbătorilor de iarnă. 

Jandarmii olteni au fost prezenţi în parcările mai multor centre comerciale din municipiul Slatina şi i-au informat pe trecători că vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în perioada Crăciunului şi a Anului Nou. Oamenii legii se vor afla la adunările publice organizate în zonele aglomerate, cum ar fi gări, autogări, discoteci şi lăcaşuri de cult, precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă, respectiv târguri, pieţe şi parcuri de distracţii. „Pentru a evita producerea de evenimente nedorite IJJ Olt face următoarele recomandări: persoanele care participă la evenimente să respecte indicaţiile jandarmilor şi ale organizatorilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură; în această perioadă părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosiri obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice; în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult să fie foarte atenţi cu banii şi obiectele personale; să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale; să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu lase la vedere în interiorul maşinilor obiecte de valoare (n.red. – genţi, poşete, telefoane mobile, etc.); să nu evite să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, care au misiunea de a asigura ordinea şi siguranţa publică”, a precizat sublocotenentul Claudia Elena Bucă, purtătorul de cuvânt al inspectoratului. În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…