Treceți la conținutul principal

Jandarmii olteni au dăruit jucării copiilor care provin din familii nevoiaşe

Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt s-au implicat şi anul acesta într-o campanie umanitară de ajutorare a unor familii nevoiaşe din judeţ. Cum Moş Crăciun ar trebui să vină şi la copiii din aceste familii fără posibilităţi materiale, jandarmii olteni au strâns zeci de jucării pentru aceştia. 

Timp de două săptămâni, la nivel Jandarmeriei Olt s-a desfăşurat campania „Bucurie cu o jucărie”, care a avut ca obiectiv donarea de jucării pentru copiii săraci. Impresionați de această inițiativă, jandarmii din toate subunităţile inspectoratului au mai adus, pe lângă jucării, alimente, haine și rechizite şcolare, atât de necesare unor fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 10 ani. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au vizitat luni cele două familii nevoiaşe, cărora le-au oferit darurile special pregătite pentru ei, dar şi pentru copiii acestora, acum în prag de sărbători. Jucăriile şi celelalte cadouri au ajuns la o familie cu 13 copii din comuna Voineasa şi la o altă familie cu trei copii din comuna Ipoteşti. Acestea au rămas profund impresionate de gestul făcut de jandarmi şi au spus că aveau mare nevoie de produsele primite, cei mai bucuroşi fiind, bineînţeles, copiii, care până acum nu prea au avut parte de jucării. „Jandarmii olteni, dincolo de misiunile zilnice pe care le execută pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului, prin modul activ în care se implică în viaţa de zi cu zi a comunităţii, continuă tradiţia ca în preajma sărbătorilor să aducă un strop de bucurie în sufletul copiilor care fac parte din familii cu venituri modeste. Anul acesta, am decis să înveselim copiii din două familii nevoiaşe din comunele Voineasa şi Ipoteşti, prima dintre ele având de crescut nu mai puţin de 13 copii”, a precizat sublocotenentul Claudia Elena Bucă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…