Treceți la conținutul principal

Jandarmii olteni au dăruit jucării copiilor care provin din familii nevoiaşe

Angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt s-au implicat şi anul acesta într-o campanie umanitară de ajutorare a unor familii nevoiaşe din judeţ. Cum Moş Crăciun ar trebui să vină şi la copiii din aceste familii fără posibilităţi materiale, jandarmii olteni au strâns zeci de jucării pentru aceştia. 

Timp de două săptămâni, la nivel Jandarmeriei Olt s-a desfăşurat campania „Bucurie cu o jucărie”, care a avut ca obiectiv donarea de jucării pentru copiii săraci. Impresionați de această inițiativă, jandarmii din toate subunităţile inspectoratului au mai adus, pe lângă jucării, alimente, haine și rechizite şcolare, atât de necesare unor fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 10 ani. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au vizitat luni cele două familii nevoiaşe, cărora le-au oferit darurile special pregătite pentru ei, dar şi pentru copiii acestora, acum în prag de sărbători. Jucăriile şi celelalte cadouri au ajuns la o familie cu 13 copii din comuna Voineasa şi la o altă familie cu trei copii din comuna Ipoteşti. Acestea au rămas profund impresionate de gestul făcut de jandarmi şi au spus că aveau mare nevoie de produsele primite, cei mai bucuroşi fiind, bineînţeles, copiii, care până acum nu prea au avut parte de jucării. „Jandarmii olteni, dincolo de misiunile zilnice pe care le execută pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului, prin modul activ în care se implică în viaţa de zi cu zi a comunităţii, continuă tradiţia ca în preajma sărbătorilor să aducă un strop de bucurie în sufletul copiilor care fac parte din familii cu venituri modeste. Anul acesta, am decis să înveselim copiii din două familii nevoiaşe din comunele Voineasa şi Ipoteşti, prima dintre ele având de crescut nu mai puţin de 13 copii”, a precizat sublocotenentul Claudia Elena Bucă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…