Treceți la conținutul principal

ITM Olt, în control la agenţii economici care comercializează materiale pirotehnice

Până pe 6 ianuarie 2017, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt vor fi în control la operatorii economici din judeţ, în cadrul Campaniei Naţionale de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Începând cu data de 27 decembrie 2016, acţiunile de verificare şi control se vor desfăşura împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, acţiuni ce se vor desfăşura pe tot cuprinsul judeţului Olt şi vor urmări respectarea prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată, privind regimul materiilor explozive. Controalele vor viza în special agenţii economici care comercializează obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice. „Trebuie menţionat faptul că deţinerea şi comercializarea acestor produse se face numai de către persoane (fizice sau juridice) autorizate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. La nivelul judeţului există următoarele societăţi autorizate să deţină şi să comercializeze obiecte de distracţie pe bază de materii pirotehnice: SC GLORIA SRL - Slatina, SC ELECTOCOS SRL - Slatina, SC THEOSMAR SRL - Caracal, I.I. CONSTANTIN MARIAN CATALIN - Caracal, SC TURIEANU VICOS SRL - Slatina, SC MATEI DAMI IMPEX SRL - Piatra-Olt, I.I. BUDURESCU C. ELENA - Slatina, I.I. MICU ST. SILVIU - Caracal, I.I. SANDU GV MARIA - Balş, PFA OLOGEA CRISTINA - Slatina, SC MEMO SRL - Slatina, SC GABI SRL - Găaneasa, SC CERES COM SRL - Caracal, SC SELAMI LILA SRL - Scorniceşti”, a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul şef al ITM Olt. Conform Legii nr. 126/1995 modificată şi completată, privind regimul materiilor explozive, vânzarea obiectelor artizanale de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se realizează numai după inscripţionarea pe ambalajul acestora a instrucţiunilor de folosire în limba română, a clasei din care fac parte şi a declaraţiei de conformitate. „Vânzarea acestor obiecte artizanale, indiferent de clasa din care fac parte, se poate face numai de către persoane autorizate în acest sens şi numai în locuri autorizate. Persoanele fizice sau juridice autorizate sunt obligate să vizeze anual autorizaţia de funcţionare la ITM Olt şi IPJ Olt, iar la depozitarea, păstrarea şi mânuirea acestora să respecte normele tehnice privind regimul materiilor explozive. Vânzarea acestor produse de persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani este interzisă. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie - dacă faptele nu sunt săvârşite astfel încât, potrivit legii penale să constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă între 2.000 lei şi 7.500 lei”, a mai spus Ungureanu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…