Treceți la conținutul principal

ITM Olt, în control la agenţii economici care comercializează materiale pirotehnice

Până pe 6 ianuarie 2017, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt vor fi în control la operatorii economici din judeţ, în cadrul Campaniei Naţionale de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Începând cu data de 27 decembrie 2016, acţiunile de verificare şi control se vor desfăşura împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, acţiuni ce se vor desfăşura pe tot cuprinsul judeţului Olt şi vor urmări respectarea prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată, privind regimul materiilor explozive. Controalele vor viza în special agenţii economici care comercializează obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice. „Trebuie menţionat faptul că deţinerea şi comercializarea acestor produse se face numai de către persoane (fizice sau juridice) autorizate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. La nivelul judeţului există următoarele societăţi autorizate să deţină şi să comercializeze obiecte de distracţie pe bază de materii pirotehnice: SC GLORIA SRL - Slatina, SC ELECTOCOS SRL - Slatina, SC THEOSMAR SRL - Caracal, I.I. CONSTANTIN MARIAN CATALIN - Caracal, SC TURIEANU VICOS SRL - Slatina, SC MATEI DAMI IMPEX SRL - Piatra-Olt, I.I. BUDURESCU C. ELENA - Slatina, I.I. MICU ST. SILVIU - Caracal, I.I. SANDU GV MARIA - Balş, PFA OLOGEA CRISTINA - Slatina, SC MEMO SRL - Slatina, SC GABI SRL - Găaneasa, SC CERES COM SRL - Caracal, SC SELAMI LILA SRL - Scorniceşti”, a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul şef al ITM Olt. Conform Legii nr. 126/1995 modificată şi completată, privind regimul materiilor explozive, vânzarea obiectelor artizanale de distracţie fabricate sau confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice se realizează numai după inscripţionarea pe ambalajul acestora a instrucţiunilor de folosire în limba română, a clasei din care fac parte şi a declaraţiei de conformitate. „Vânzarea acestor obiecte artizanale, indiferent de clasa din care fac parte, se poate face numai de către persoane autorizate în acest sens şi numai în locuri autorizate. Persoanele fizice sau juridice autorizate sunt obligate să vizeze anual autorizaţia de funcţionare la ITM Olt şi IPJ Olt, iar la depozitarea, păstrarea şi mânuirea acestora să respecte normele tehnice privind regimul materiilor explozive. Vânzarea acestor produse de persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani este interzisă. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie - dacă faptele nu sunt săvârşite astfel încât, potrivit legii penale să constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă între 2.000 lei şi 7.500 lei”, a mai spus Ungureanu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…