Treceți la conținutul principal

Investiţii noi în comuna Fălcoiu

Autorităţile din Fălcoiu vor ca localitatea pe care o administreze să se dezvolte tot mai mult, iar acum la sfârşit de an au în derulare mai multe proiecte menite să schimbe în bine viaţa cetăţenilor comunei. 

Unul dintre marile proiecte pe care administraţia locală îşi doreşte să îl ducă la bun sfârşit este cel de introducere a apei şi canalizării în Fălcoiu. Potrivit lui Ilie Oncică, viceprimarul localităţii, valoarea acestei investiţii este de peste 2 milioane de euro şi este realizată printr-un proiect european. „La nivelul localităţii noastre, în acest nou mandat, avem proiectul de apă şi canalizare menajeră în comuna Fălcoiu, demarat pe măsura 7.1.2., pentru care acum suntem în faza de licitaţie a proiectului tehnic. Avem depuse contestaţii de la o firmă din Bucureşti şi acum aşteptăm încheierea contractului pentru proiectul tehnic al investiţiei. Proiectul prevede introducerea apei şi canalizării pe o lungime de 12,6 kilometri, beneficiarii sunt locuitorii din satul Fălcoiu, respectiv 2.700 de potenţiali beneficiari, iar valoarea acestei investiţii se ridică undeva la 2,4 milioane de euro”, a precizat edilul oltean. Potrivit aceleiaşi surse, autorităţile din Fălcoiu speră ca lucrările la acest proiect să înceapă la anul: „Este un proiect demarat şi iniţiat de către noi ca şi administraţie locală şi aşteptăm finalizarea sa. În general finalizarea unui astfel de proiect european este de trei ani, automat trebuie să ne încadrăm în termenele prevăzute şi sperăm ca anul viitor să avem proiectul cu firma constructoare”. 

Asfaltarea drumurilor şi construirea unui teren de mini-fotbal, printre priorităţile din 2017

Cum anul 2016 se apropie cu paşi repezi de sfârşit, Ilie Oncică, viceprimarul comunei Fălcoiu, a vorbit şi despre proiectele prioritare pe care administraţia locală le are pentru anul viitor. Printre acestea se află asfaltarea drumurilor din satul Cioroiu, dar şi construirea unui teren de mini-fotbal pentru tinerii din comună. „Pentru anul 2017 ne propunem un proiect privind asfaltarea drumurilor din satul Cioroiu, pentru că aici în satul Fălcoiu am terminat deja cu asfaltarea străzilor, iar pe lângă această investiţie ne dorim şi construirea unui teren de mini-fotbal sintetic, de care se vor putea bucura tinerii din localitate. Sperăm, de asemenea, să găsim o locaţie nouă şi pentru grădiniţa din comună”, a spus vicele Oncică. Aceste proiecte ar urma să fie realizate, potrivit reprezentantului administraţiei locale, tot prin accesarea de fonduri europene şi mai puţin cu bani de la bugetul local. „Investiţiile care se vor realiza cu fonduri de la bugetul local le avem deja aşezate, iar orientarea noastră a fost întotdeauna pentru accesarea de bani europeni. Pe fonduri de la Primărie am dori să iniţiem un proiect privind iluminatul public stradal pentru toată comună, vrem un iluminat mai eficient, pe energie verde. De asemenea, se mai impune şi un sistem de supraveghere şi monitorizare video a localităţii, care sperăm noi să îl implementăm şi pe acesta. Pentru aceste proiecte, de la bugetul local ar urma să se aloce undeva la 40%. Acum, rămâne de văzut ce proiecte urmează să implementăm, pentru că dacă prindem proiectul cu apa şi canalul trebuie să alocăm fonduri şi pentru această investiţie”, a adăugat viceprimarul din Fălcoiu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…