Treceți la conținutul principal

Avocatul lui Şova, împuşcat la vânătoare

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, a fost împuşcat în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jurul orei 14:30, pe un fond de vânătoare din apropierea râului Olteţ, în apropiere de comuna Osica de Sus. Bărbatul împuşcat este Veronel Rădulescu, avocatul senatorului de Olt Dan Şova. 

Victima a fost împuşcată de un coleg de vânătoare, căruia i s-a descărcat accidental arma. Potrivit lui Mihai Albulescu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olt, incidentul a avut loc pe Fondul de Vânătoare 35 Bercica, în zona râului Olteţ. „Da, este adevărată informaţia. Un bărbat a fost împuşcat accidental în umăr cu o puşcă cu alice, la o partidă de vânătoare de iepuri şi fazani, care era autorizată”, a precizat directorul Albulescu. Bărbatul împuşcat a fost urcat într-o maşină şi transportat către localitatea Osica de Sus, incidentul fiind anunţat şi prin 112. Paramedicii SMURD din Osica au preluat pacientul de pe drum. „Salvatorii de pe echipajul SMURD au preluat victima de pe traseu, dintr-o maşină care deja îl transporta către comuna Osica de Sus. Bărbatul a suferit o plagă împuşcată în umărul drept, era conştient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator şi a fost transportat până la stadionul din centrul localităţii de unde a fost preluat de un elicopter SMURD Craiova”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit aceleiaşi surse, pacientul a fost preluat în jurul orei 15:00 de elicopterul SMURD, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. La rândul său, comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, a confirmat informaţia şi a precizat că în acest caz s-a deschis o anchetă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut incidentul de la partida de vânătoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…