Treceți la conținutul principal

Iluminatul festiv de sărbători, pus în funcţiune în seara Sfântului Nicolae

Instalaţia de iluminat festiv pentru sărbătorile de iarnă ce a fost amplasată pe arterele principale ale oraşului va fi pusă în funcţiune în seara de 6 decembrie, anunţă reprezentanţii Primăriei Slatina. Administraţia locală a achiziţionat în acest an şi decoraţiuni noi, care vor completa peisajul de basm din oraş, valoarea lor fiind de aproape 800.000 de lei. În aceeaşi seară, cei care vor fi pe Esplanadă, în Orăşelul Copiilor, vor putea asista la un spectacol de colinde organizat de Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Primăria municipiului Slatina anunță că instalația de iluminat festiv de iarnă de pe raza orașului va fi pusă în funcțiune pe 6 decembrie, în seara de Sfântul Nicolae, la ora 17:00. Pe lângă decoraţiunile existente, reprezentanţii administraţiei locale au achiziţionat şi unele noi în acest an. De asemenea, începând de miercuri, de la ora 17:00, fiecare unitate şcolară din oraş, indiferent că e vorba de liceu sau şcoală gimnazială, va susţine un program de colinde. Astfel, pentru a însufleți atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, în acest an au fost achiziționate un brad înalt de zece metri (cu o valoare de 700 lei), bannere cu leduri, figurine de stâlpi, șiruri luminoase cu leduri, arcade luminoase 3D cu efect curgător, cercuri suspendate 2D cu efect dinamic și baghete luminoase, țurțuri luminoși în culorile alb ”rece”, baghete curgătoare, fântână arteziană 3D statică (o bucată), fântâni arteziene 3D cu efect curgător (două bucăţi), precum și ornamente pentru bradul anterior menționat - globuri în diverse culori, fulgi de zăpadă, stele. „Noile ornamente pentru iluminatul festiv de iarnă au fost montate pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, precum și pe străzile Libertății, Primăverii, Cornișei, Ecaterina Teodoroiu, în vreme ce vechile ornamente au fost amplasate pe strada Crișan și bulevardul Nicolae Titulescu. Valoarea ornamentelor decorative de iarnă achiziționate în acest an se ridică la aproximativ 790.000 lei fără TVA”, a precizat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina. Punerea în funcțiune a iluminatului festiv de iarnă va fi urmată de un program special de colinde ce se va desfășura pe Esplanadă și care va fi susținut de Palatul Copiilor „Adrian Băran” din municipiu, între orele 17:00-19:00.

SURSA FOTO: Primaria municipiului Slatina (Facebook)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…