Treceți la conținutul principal

Grădiniţa şi şcoala din Olari, reabilitate şi modernizate cu fonduri europene

După construcţia unui teren sintetic de sport cu tribune, grupuri sanitare şi o parcare, dar şi a unui loc de joacă lângă şcoala gimnazială din satul Pârşcoveni, Dumitru Dănuţ Matei, primarul comunei cu acelaşi nume, doreşte ca şi la unităţile de învăţământ din satul Olari să facă investiţii. 

Edilul oltean deja are în plan să reabiliteze şi să modernizeze Grădiniţa cu Program Normal Olari, aceleaşi lucrări, şi nu numai, urmând a fi realizate şi la şcoala gimnazială din sat. Reprezentantul administraţiei locale a declarat că investiţiile vor fi realizate cu fonduri guvernamentale, valoarea totală a acestora ridicânduse la aproximativ 600.000 de lei. „La momentul actual, datorită faptului că nu am avut autorizaţia sanitară de funcţionare obţinută la unitatea de învăţământ din Olari, prin Ordonanţa 28 am accesat un proiect prin care la Grădiniţa cu Program Normal şi Şcoala Gimnazială Olari vor fi efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare. Investiţiile se vor face cu fonduri guvernamentale, la grădiniţa din Olari sunt alocate sume mici, undeva la 25.000 de lei, pentru o racordare la apă şi la canalizare, iar reabilitarea şi modernizarea şcolii constă în refacerea acoperişului, toaletele din curte o să fie alipite de şcoală, în proiect fiind inclusă şi modernizarea centralei pentru cele două obiective, a şcolii şi a grădiniţei din Olari. Valoarea investiţiei de la şcoală va ajunge şi ea la suma de 570.000 de lei”, a precizat primarul Dumitru Dănuţ Matei. Potrivit aceleiaşi surse, studiul de fezabilitate pentru aceste lucrări este în lucru, dar îşi doreşte ca acesta să fie gata cât mai curând, iar reabilitarea şi modernizarea celor două unităţi de învăţământ să înceapă în primăvara anului viitor. „Studiul de fezabilitate la momentul actual în am în lucru, sper ca zilele acestea să rezolv această problemă. Îl voi depune la Ministerul Dezvoltării şi numai atunci pot spune o dată exactă cu privire la demararea lucrărilor. Îmi doresc ca realizarea acestor investiţii să înceapă cel mai devreme în primăvara lui 2017”, a adăugat edilul din Pârşcoveni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…