Treceți la conținutul principal

Gheorghe Buică, fostul vicepreşedinte al CJ Olt, găsit spânzurat

Gheorghe Buică, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, şi-a pus capăt zilelor marţi dimineaţă. Tragedia a avut loc într-o anexă a unei hale de producţie, pe care de câţiva ani o construia pe un teren cumpărat în comuna Slătioara. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Fostul vicepreşedinte al instituţiei administrative avea 60 de ani şi era originar din municipiul Slatina. Potrivit unor informaţii, Gheorghe Buică a fost găsit spânzurat în anexă de unul dintre angajaţii firmei sale, care în jurul orei 13:00 venise să dea de mâncare la câini. Ultima dată ar fi fost văzut în dimineaţa zilei de marţi de un vecin cu care a şi vorbit, însă nu a dat de bănuit ce urma să facă. Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi paramedicii SMURD Slatina au fost solicitaţi prin 112 să intervină la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt. „Solicitarea a fost primită prin 112 în jurul orei 12:45. Ne-am deplasat la faţa locului, însă nu s-au mai efectuat manevre de resuscitare. Bărbatul era mort de o oră – două, prezenta rigiditate cadaverică şi s-a constatat decesul acestuia”, a declarat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în cauză. „În acest caz nu sunt suspiciuni de omor şi se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor care au dus la această tragedie”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Gheorghe Buică a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt între anii 2004 – 2008, iar apoi, pentru o scurtă perioadă de timp, a fost director al Companiei de Apă Olt. Deocamdată, nu se cunosc motivele pentru care Gheorghe Buică a recurs la acest gest necugetat, însă, potrivit unor cunoscuţi, în ultima vreme acesta căzuse în depresie. În noiembrie, fostul director al CAO a fost audiat ca martor în dosarul în care Darius Vâlcov este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fapte de corupţie, iar pe surse se vehiculează că Gheorghe Buică ar fi fost audiat de procurorii DNA într-un alt dosar disjuns.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…