Treceți la conținutul principal

Femeie moartă în accident la Fărcaşele

O persoană a decedat, iar alte două au ajuns la spital, în urma unui grav accident de circulaţie produs sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15:45, pe Drumul Naţional 6 – European 70, pe raza comunei Fărcaşele. 

Şase persoane se aflau în cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier, respectiv un Mercedes şi o Dacia Logan. Poliţiştii rutieri au stabilit că vinovat de producerea accidentului este şoferul autorismului Mercedes, în vârstă de 64 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Franţa, care din cauza neatenţiei în conducere a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu Dacia Logan, la volanul căreia se afla un bărbat de 42 de ani, din judeţul Teleorman. În urma impactului, ambele maşini au ajuns în afara părţii carosabile şi au fost serios avariate, iar trei persoane au necesitat acordarea de îngrijiri medicale. Paramedicii SMURD de la Garda Stoeneşti şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au intervenit la faţa locului, cel mai grav răniţi fiind o femeie de 72 de ani şi un minor de 16 ani, din Teleorman, ambii pasageri în Dacia Logan. „Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism la membrul inferior stâng, iar minorul cu traumatism toracic. Ambele victime erau conştiente şi au fost transportate la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Ulterior, cadrele medicale au luat decizia ca femeia să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, însă aceasta a decedat în drum spre unitatea medicală. Adolescentul a fost transferat şi el la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la aceelaşi spital fiind transportat şi şoferul autoturismului Mercedes. Potrivit comisarului şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au întocmit acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…