Treceți la conținutul principal

Expoziţia „65 de ani lumină” la Galeria Artis

Galeria Artis din municipiul Slatina găzduieşte vineri, cu începere de la ora 16:00, vernisajul expoziţiei de pictură „65 de ani lumină”, care aparţine artiştilor plastici Cristina Bacicu Botez, Mihai Marin Cârstea şi Virgiliu Dan Dimulescu. 

Evenimentul, la care sunt aşteptate să participe oficialităţi, precum şi oameni de cultură ai Oltului, este organizat de Muzeul Judeţean Olt şi Consiliul Judeţean Olt. „Expoziția «65 de ani lumină: Cristina Bacicu-Botez, Mihai Marin Cârstea, Virgiliu Dan Dimulescu» se dorește a fi demers spiritual și deopotrivă omagiu artistic întreprins pentru o tripletă «mioritică» - ardeleanca, olteanul și munteanul - cu anvergură și notorietate în pictura contemporană românească. Trei personalități inconfundabile ale artelor plastice românești care s-au născut în spații istorico-geografice diferite dar pe care destinul i-a așezat în Arca Plastică a Oltului. Cristina Bacicu-Botez este «ardeleanca» născută la 6 decembrie 1951 în inima Transilvaniei, în orașul Cluj. Virgiliu Dan Dimulescu este «olteanul» născut la 16 decembrie 1951 în Băbeni-Bistrița, județul Vâlcea. Mihai Marin Cârstea este «munteanul» născut la 27 decembrie 1951 în satul Vlaici, comuna Colonești, județul Olt. Se cuvine să le mulțumim pentru altruismul, generozitatea și profesionalismul mărturisite sub crucea șevaletului. Timpul nu iartă pe nimeni. Nici chiar pe marii noștri oameni de spirit. Opera rămâne nemuritoare să străbată timpurile”, a declarat Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt. Ajunşi la vârsta de 65 de ani, cei trei pictori au avut parte, de-a lungul vieţii, de expoziţii personale, expoziţii de grup, au participat la tabere de creaţie, desfăşurate în ţară, şi au avut lucrări în colecţii particulare din Grecia, Belgia, Franţa, Danemarca, Anglia, Italia şi Bulgaria. Iubitorii de pictură pot veni să vadă expoziţia „65 de ani lumină” până pe data de 6 ianuarie 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…