Treceți la conținutul principal

„Doctor – croitor de dame”, o nouă premieră teatrală la Centrul „Eugen Ionescu”

Asociaţia Olt Artis Slatina 2015 pune în scenă o nouă piesă de teatru în premieră la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Spectacolul „Doctor – croitor de dame” de Georges Feydeau, în regia actorului slătinean Nicolaie Tony Dincă, este o comedie şi face parte dintr-un proiect finanţat de Primăria şi Consiliul Local Slatina, cu fonduri nerambursabile. 

„Piesa este o comedie de situație plină de gaguri și elemente comice, cu încurcături și deznodăminte neașteptate, specifice genului. Georges Feydeau este maestrul comediei bufe și un vizionar în felul său, întrucât subiectul piesei pe care o jucăm îl putem regăsi foarte ușor și în zilele noastre, sub varii forme, în toate tabloidele moderne. Pe scurt: un doctor iubește mai multe femei, unele dintre ele măritate, este nevoit să le întâlnească într-o veche croitorie și se transformă de nevoie și în croitor, iar asta îl pune în diferite situații încâlcite care provocă râsul”, este o scurtă prezentare a piesei de teatru care se va juca joi, cu începere de la ora 18:30, în sala de spectacole a Centrului „Eugen Ionescu” din Slatina. Din distribuţia spectacolului „Doctor – croitor de dame” fac parte actorii Paul Bălăşcan, Ionela Eugenia Mateşică, Nicolaie Tony Dincă, Eva Moise, Aurelia Dincă, Milică Marian Costea, Cătălina Cîrstea, Cristi Mihai Călătoru, Claudia Nedelea şi Valerica Predescu, scenografia şi regia fiind semnată de Nicolaie Tony Dincă. Traducerea şi adaptarea piesei de teatru a fost făcută de Ionela Eugenia Mateşică, de costume s-a ocupat Aurelia Dincă, sunetul şi luminile fiind asigurate de Ionuţ Tănase. Accesul în sala de spectacole se face pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile, acestea putând fi obținute de la casa de bilete a Centrului Cultural Slatina, începând cu luni, 5 decembrie 2016, după ora 15:00. „Lume, lume, hai la comedie! Vă așteptăm cu drag! Să vă luați râsul cu dumneavoastră. Vă promit că-l veți lăsa în sală pe tot!”, este mesajul transmis de Nicolaie Tony Dincă, regizorul piesei de teatru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…