Treceți la conținutul principal

„Doctor – croitor de dame”, o nouă premieră teatrală la Centrul „Eugen Ionescu”

Asociaţia Olt Artis Slatina 2015 pune în scenă o nouă piesă de teatru în premieră la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Spectacolul „Doctor – croitor de dame” de Georges Feydeau, în regia actorului slătinean Nicolaie Tony Dincă, este o comedie şi face parte dintr-un proiect finanţat de Primăria şi Consiliul Local Slatina, cu fonduri nerambursabile. 

„Piesa este o comedie de situație plină de gaguri și elemente comice, cu încurcături și deznodăminte neașteptate, specifice genului. Georges Feydeau este maestrul comediei bufe și un vizionar în felul său, întrucât subiectul piesei pe care o jucăm îl putem regăsi foarte ușor și în zilele noastre, sub varii forme, în toate tabloidele moderne. Pe scurt: un doctor iubește mai multe femei, unele dintre ele măritate, este nevoit să le întâlnească într-o veche croitorie și se transformă de nevoie și în croitor, iar asta îl pune în diferite situații încâlcite care provocă râsul”, este o scurtă prezentare a piesei de teatru care se va juca joi, cu începere de la ora 18:30, în sala de spectacole a Centrului „Eugen Ionescu” din Slatina. Din distribuţia spectacolului „Doctor – croitor de dame” fac parte actorii Paul Bălăşcan, Ionela Eugenia Mateşică, Nicolaie Tony Dincă, Eva Moise, Aurelia Dincă, Milică Marian Costea, Cătălina Cîrstea, Cristi Mihai Călătoru, Claudia Nedelea şi Valerica Predescu, scenografia şi regia fiind semnată de Nicolaie Tony Dincă. Traducerea şi adaptarea piesei de teatru a fost făcută de Ionela Eugenia Mateşică, de costume s-a ocupat Aurelia Dincă, sunetul şi luminile fiind asigurate de Ionuţ Tănase. Accesul în sala de spectacole se face pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile, acestea putând fi obținute de la casa de bilete a Centrului Cultural Slatina, începând cu luni, 5 decembrie 2016, după ora 15:00. „Lume, lume, hai la comedie! Vă așteptăm cu drag! Să vă luați râsul cu dumneavoastră. Vă promit că-l veți lăsa în sală pe tot!”, este mesajul transmis de Nicolaie Tony Dincă, regizorul piesei de teatru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…