Treceți la conținutul principal

Copiii din Coteana au primit cadouri de la Moş Crăciun

Vasile Costea şi Marian Stoichicescu, primarul şi viceprimarul comunei Coteana, au fost miercuri dimineaţa ajutoarele lui Moş Crăciun şi au împărţit cadouri copiilor de la şcoala gimnazială şi grădiniţa din localitate.

Încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri, copiii din Coteana au aşteptat nerăbdători şi cuminiţi ajutoarele Moşului, care le-au oferit acestora pachete cu produse tradiţionale de sărbători. În schimb, micuţii au prezentat în faţa autorităţilor locale, dar şi a părinţilor, frumoase spectacole de Crăciun, din care nu au lipsit colindele, poeziile şi alte momente artistice. Nu mai puţin de 225 de cadouri au fost oferite copiilor de la unităţile de învăţământ din Coteana, dar şi cadrelor didactice care le îndrumă paşii în viaţă. „Pentru copii şi cadre didactice am pregătit anul acesta 225 de pungi cu produse tradiţionale de Crăciun – dulciuri, cozonaci, sucuri. Dimineaţă (n.red. – miercuri), în jurul orei 10:00, împreună cu viceprimarul, ne-am deplasat la sala de sport a şcolii, unde au fost depozitate cadourile. Acolo au fost strânşi toţi copiii pe clase, începând de la clasa 0 până la clasa a VIII-a, şi au fost înmânate darurile de către noi şi cadrele didactice. Am fost apoi şi la grădiniţa din localitate, unde copiii au susţinut un spectacol de Crăciun, la care au asistat şi părinţii, iar la final le-am oferit şi acestora darurile lăsate de Moş. Încercăm să păstrăm tradiţia şi, an de an, în preajma sărbătorilor, vom oferi cadouri celor mici”, a precizat Vasile Costea, primarul comunei Coteana.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…