Treceți la conținutul principal

Concert de colinde la Centrul „Eugen Ionescu” din Slatina

Primăria municipiului Slatina, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Center Inter Art România, organizează sâmbătă, 10 ianuarie, cea de-a şaptea ediţie a concertului de colinde „O ce veste minunată!”. 

Evenimentul cultural artistic se va desfăşura cu începere de la ora 18:30, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina, organizator fiind, aşa cum ne-am obişnuit deja, îndrăgita solistă Roxana Oancea Tologea. În cadrul concertului de colinde îşi vor da concursul 20 de tineri talentaţi, respectiv Roxana Oancea Tologea, Alexandra Butoi, Adelina Spulbăr, Ana Apostol, Andra Mihaică, Andreea Iancu, Andrei Dumitrescu, Daria Popa, Giulia Popa, Ioana Cotulbea, Loredana Delcea, Luca Bălăşoiu, Maria Dumitrescu, Mark Preda, Sânziana Ispas, Sofia Nonea, Sorina Bratu, Teodora Neacşu, Tinela Gugu şi Victor Delurinţu. Spectacolul de colinde se va bucura şi de prezenţa unui invitat special, în persoana chitaristului Mihai Cârstea. Din program fac parte colinde tradiţionale, interpretate în română, engleză şi spaniolă, printre care se numără „Astăzi s-a născut Hristos!”, „Departe-ntr-un staul”, „O ce veste minunată!”, „Jingle Bells”, „We Wish You a Merry Christmas” şi „Feliz Navidad”. Intrarea la spectacolul „O ce veste minunată!”, care va avea loc sâmbătă seara, va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…