Treceți la conținutul principal

Campanie anticorupţie în rândul slătinenilor

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a iniţiat şi în acest an o campanie anticorupţie, desfăşurată cu prilejul împlinirii a 13 ani de când s-a stabilit ca data de 9 decembrie să fie declarată Ziua Internaţională Anticorpuţie, această zi fiind marcată şi în Olt. 

Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a fost cea care a stabilit ca 9 decembrie să fie Ziua Internaţională Anticorupţie, aceasta fiind semnată de România în anul 2003. În acest context, DGA a desfăşurat, de la începutul acestei săptămâni, mai multe activităţi de informare şi educaţie anticorupţie, atât în Bucureşti, cât şi în toate judeţele ţării. La nivelul judeţului Olt, campania anticorupţie a avut loc joi în parcările unor centre comerciale din municipiul Slatina, dar şi pe străzile urbei. Prin desfăşurarea acestei acţiuni, angajaţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt din cadrul DGA, dar şi alte efective ale instituţiilor MAI din teritoriu, au dorit să atragă cetăţenii şi funcţionarii în activităţile preventive, invitându-i totodată să ia atitudine împotriva infracţiunilor de corupţie. Ofiţerii anticorpuţie olteni, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au distribuit cetăţenilor aflaţi la cumpărături şi şoferilor flyere şi alte materiale promoţionale cu mesaje de promovare a imaginii şi activităţii DGA, având drept scop conştientizarea cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de acest gen. „Corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege şi administraţia publică. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor lipsite de integritate”, precizează reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt. Oltenii pot să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de personalul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi de alţi funcţionari, la Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. De asemenea, infracţiunile de acest gen mai pot fi sesizate la numărul de telefon 0249/431.002, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, sau la sediul instituţiei de pe strada Primăverii, nr. 15, din Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…