Treceți la conținutul principal

Cadouri de Moş Nicolae pentru preşcolarii şi elevii din Corabia

Copiii care au fost cuminţi şi au învăţat bine din oraşul Corabia nu au fost ocoliţi, marţi, de Moş Nicolae. A devenit deja o tradiţie ca reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Corabia să le facă o surpriză preşcolarilor şi elevilor de gimnaziu din localitatea de la malul Dunării şi le-au oferit pungi cu daruri.

Autorităţile locale au pregătit pentru copiii din unităţile de învăţământ corăbiene aproximativ 1.700 de pachete cu produse tradionale sărbătorilor de iarnă, însă nu au fost uitaţi nici bătrânii de la Centrul Medico Social, precum şi copiii şi tinerii cu dizabilităţi din cadrul Filialei Corabia a Asociaţiei de Sprijin a Copiilor şi Tinerilor cu Dizabilităţi Olt. „Suntem foarte mândri de copiii din oraşul Corabia, ei ne reprezintă pe noi și în ei se oglindește viitorul nostru. Educația este piatra de temelie în orice societate. În fiecare an, oricât de greu a fost din punct de vedere financiar, am găsit soluțiile prin care cadourile copiilor să nu lipsească. Nimic nu se compară cu bucuria din ochii copiilor la primirea unui dar! La mulţi ani tuturor de Sfântul Nicolae! Bineînţeles, nu au fost uitaţi nici bătrânii şi copiii şi tinerii cu dizabilităţi din localitate”, a precizat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia. Pentru acordarea celor aproximativ 1.700 de pungi cu daruri consilierii locali corăbieni au aprobat şi alocat suma de 45.000 lei. 

Iluminatul festiv, aprins în Ajun 

În Ajun de Moş Nicolae, autorităţile locale au mai avut pregătită o surpriză pentru cei mici, dar şi pentru cei mari. Ghirlandele luminoase din localitate au fost aprinse în prezenţa primarului Iulică Oane şi viceprimarului Sorin Gigi Vlad, în jur de 150 corăbieni asistând la acest moment în Piaţa Independenţei din Corabia, cu începere de la ora 17:30. Anul acesta, instalaţiile de sărbători au fost montate în parcul oraşului, în piaţa din faţa Primăriei Corabia, precum şi pe străzi din centrul oraşului de la Dunăre. Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că anul acesta s-au achiziţionat şi noi ghirlande luminoase, care au fost montate pe străzile C. A. Rosetti, 1 Mai, Ion Heliade Rădulescu şi Popa Şapcă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…