Treceți la conținutul principal

Arest preventiv pentru monstrul care şi-a violat fetiţa

Boaţă Vasile, bărbatul din Perieţi care şi-a violat fetiţa în repetate rânduri, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Acuzat de viol în formă continuată, bărbatul a fost prezentat duminică instanţei cu propunere de arestare preventivă, magistraţii admiţând propunerea procurorilor. “Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina supraveghează desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar penal în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B. V. pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. a, b şi c cu aplicarea art. 35 din C.pen. În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pe baza aprecierii probelor, s-a reţinut următoarea situaţie de fapt, pe scurt: În perioada decembrie 2015- noiembrie 2016, inculpatul B. V a întreţinut în repetate rânduri raporturi sexuale normale, săvârşite prin constrângere, cu fiica sa minoră B.D.M, în vârstă de 11 ani, profitând de incapacitatea acesteia de a-şi exprima voinţa. În baza încheierii din data de 04.11.2016, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus arestarea preventivă a inculpatului B. V. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.12.2016 şi până la data de 02.01.2017”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Decizia arestării pune capăt coşmarului trăit de micuţa de numai 11 ani, care a fost bătută şi violată în repetate rânduri de monstrul căreia îi spunea tată. Calvarul copilei a început în decembrie 2015, când bărbatul a venit într-o noapte beat acasă. Fără să ţină cont de plânsetele şi groaza copilei, a lovit-o, i-a pus mâna la gură să nu ţipe, a violat-o şi apoi a ameninţat-o că o va arde de vie dacă va povesti cuiva ce a păţit. Bestia căreia îi spunea tată a batjocorit-o fără milă şi în lunile ce au urmat. În urmă cu câteva zile, în timp ce mama sa dormea în alt pat împreună cu fratele ei mai mic, copila a fost din nou abuzată de tatăl care venise beat acasă. Profitând de un moment de neatenţie a bărbatului ameţit de alcool, şi-a făcut curaj, s-a strecurat din pat şi şi-a trezit mama din somn, povestindu-i tot chinul prin care trecea. Oripilată, femeia a aprins lumina şi şi-a descoperit soţul dezbrăcat. S-au luat la ceartă, bărbatul a devenit violent şi le-a gonit de acasă. Sâmbătă, femeia a mers la poliţie şi a făcut plângere, povestindu-le poliţiştilor tot ce îi spusese copila, dar şi faptul că l-a surprins dezbrăcat în patul micuţei. După luni întregi în care a tăcut, îngrozită că va fi arsă de vie, copila a povestit tot calvarul prin care a trecut, atrocităţile la care a fost supusă şocându-i şi pe anchetatori. La audieri, bărbatul şi-a recunoscut fapta, susţinând însă cu cinism că o bătea pe micuţă nu pentru a o forţa să întreţină raporturi sexuale sau pentru a o determina să nu povestească ce i se întâmplă, ci pentru că era obraznică sau nu îşi făcea temele. Vasile Boaţă are antecedente penale, în 2007 fiind condamnat de Judecătoria Slatina la 3 ani cu suspendare pentru vătămare corporală gravă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…