Treceți la conținutul principal

Arest preventiv pentru monstrul care şi-a violat fetiţa

Boaţă Vasile, bărbatul din Perieţi care şi-a violat fetiţa în repetate rânduri, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

Acuzat de viol în formă continuată, bărbatul a fost prezentat duminică instanţei cu propunere de arestare preventivă, magistraţii admiţând propunerea procurorilor. “Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina supraveghează desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar penal în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B. V. pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. a, b şi c cu aplicarea art. 35 din C.pen. În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pe baza aprecierii probelor, s-a reţinut următoarea situaţie de fapt, pe scurt: În perioada decembrie 2015- noiembrie 2016, inculpatul B. V a întreţinut în repetate rânduri raporturi sexuale normale, săvârşite prin constrângere, cu fiica sa minoră B.D.M, în vârstă de 11 ani, profitând de incapacitatea acesteia de a-şi exprima voinţa. În baza încheierii din data de 04.11.2016, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus arestarea preventivă a inculpatului B. V. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.12.2016 şi până la data de 02.01.2017”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Decizia arestării pune capăt coşmarului trăit de micuţa de numai 11 ani, care a fost bătută şi violată în repetate rânduri de monstrul căreia îi spunea tată. Calvarul copilei a început în decembrie 2015, când bărbatul a venit într-o noapte beat acasă. Fără să ţină cont de plânsetele şi groaza copilei, a lovit-o, i-a pus mâna la gură să nu ţipe, a violat-o şi apoi a ameninţat-o că o va arde de vie dacă va povesti cuiva ce a păţit. Bestia căreia îi spunea tată a batjocorit-o fără milă şi în lunile ce au urmat. În urmă cu câteva zile, în timp ce mama sa dormea în alt pat împreună cu fratele ei mai mic, copila a fost din nou abuzată de tatăl care venise beat acasă. Profitând de un moment de neatenţie a bărbatului ameţit de alcool, şi-a făcut curaj, s-a strecurat din pat şi şi-a trezit mama din somn, povestindu-i tot chinul prin care trecea. Oripilată, femeia a aprins lumina şi şi-a descoperit soţul dezbrăcat. S-au luat la ceartă, bărbatul a devenit violent şi le-a gonit de acasă. Sâmbătă, femeia a mers la poliţie şi a făcut plângere, povestindu-le poliţiştilor tot ce îi spusese copila, dar şi faptul că l-a surprins dezbrăcat în patul micuţei. După luni întregi în care a tăcut, îngrozită că va fi arsă de vie, copila a povestit tot calvarul prin care a trecut, atrocităţile la care a fost supusă şocându-i şi pe anchetatori. La audieri, bărbatul şi-a recunoscut fapta, susţinând însă cu cinism că o bătea pe micuţă nu pentru a o forţa să întreţină raporturi sexuale sau pentru a o determina să nu povestească ce i se întâmplă, ci pentru că era obraznică sau nu îşi făcea temele. Vasile Boaţă are antecedente penale, în 2007 fiind condamnat de Judecătoria Slatina la 3 ani cu suspendare pentru vătămare corporală gravă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…