Treceți la conținutul principal

Angajaţii Primăriei Slatina, colindaţi de copii

Începând de miercuri şi până săptămâna viitoare, în preajma Crăciunului, angajaţii Primăriei municipiului Slatina sunt vizitaţi de cete de colindători. 

Primii colindători au poposit la sediul administraţiei locale miercuri dimineaţa, iar după scurtul program artistic oferit în faţa angajaţilor instituţiei micuţii s-au întâlnit cu Moş Crăciun care le-a oferit acestora cadouri, care au constat în produse tradiţionale de sărbători. La momentul oferit de copii a asistat şi Emil Moţ, primarul oraşului. „Prilej de bucurie la Primăria municipiului Slatina: astăzi (n.red. – miercuri) au poposit la sediul instituției primii colindători. Inutil să mai spun cât de multă emoție a stârnit acest fapt în rândul tuturor – părinți, educatori sau angajați ai instituției, care au ieșit din birouri să îi audă și să îi vadă pe micuții colindători. Aceștia vor continua să poposească la Primăria Slatina până în preajma Crăciunului, Moș Crăciun urmând să îi răsplătească de fiecare dată cu cadouri. Sărbători fericite tuturor alături de cei dragi!”, a postat edilul Slatinei pe pagina sa de Facebook. Potrivit celor declarate de Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei, autorităţile locale au pregătit pentru colindători, dar şi pentru alţi copii din oraş, peste 2.000 de pachete, suma alocată pentru achiziţionarea acestora fiind de 100.000 de lei. „Grupurile de colindători, fie copii de grădiniţă sau alte unităţi de învăţământ din Slatina, sunt aşteptate la sediul instituţiei noastre începând cu ora 09:30 şi până în jurul orei prânzului, din jumătate în jumătate de oră”, a precizat Mugurel Manea. sŞi în acest an, Moş Crăciun se va întâlni cu cei mici şi pe străzile Slatinei. Începând de săptămâna viitoare şi, cel mai probabil, până în seara de Ajun a Crăciunului, acesta se va plimba cu caleaşca trasă de cai şi va oferi daruri copiilor pe care îi va întâlni prin oraş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…