Treceți la conținutul principal

Agresorul poliţiştilor din Osica de Sus, arestat preventiv

Petre Stoiculescu, bărbatul de 50 de ani, din oraşul Drăgăneşti Olt, cel care i-a atacat cu un cuţit pe cei doi poliţişti de la Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, a fost arestat pentru 30 de zile. Magistraţii Judecătoriei Caracal au luat această decizie luni seara, în prezent agresorul fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Olt.

Bărbatul din Drăgăneşti, care are antecendente penale şi condamnări pentru săvârşirea unor intracţiuni în străinătate, a fost reţinut de duminică. În dimineaţa zilei de duminică, Petre Stoiculescu a fost implicat într-un conflict între două grupuri, ce a avut loc în târgul săptămânal din comuna Osica de Sus, şi i-a tăiat la mâini pe agenţii de poliţie Claudiu Bălă şi Nicolae Rotunjeanu, care au intervenit pentru aplanarea scandalului. În urma încăierării, poliţistul Claudiu Bălă a fost grav rănit, a necesitat o intervenţie chirurgicală reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi a rămas internat pe Secţia de Chirugie Plastică. Şi celălalt om al legii a fost rănit, însă leziunile suferite de acesta au fost mai superficiale. „În fapt, s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 04.12.2016, în târgul din localitatea Osica, a avut loc un incident, iniţial între fraţii S. A. şi S. P. şi membrii familiei B., pentru aplanarea căruia au intervenit agenţii de poliţie R. N. şi B. C. împotriva cărora inculpatul S. P. a exercitat acte de violenţă fizică, lovindu-i cu un cuţit. În acea împrejurare, agentul de poliţie B. C. a fost lovit cu cuţitul corp delict de către inculpatul S. P., peste braţul drept, fiindu-i provocate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 22-24 de zile îngrijiri medicale, leziunea prezentată fiind una de autoapărare. Ulterior, de către acelaşi inculpat şi cu acelaşi obiect corp delict, a fost lovit şi agentul de poliţie R. N. peste degetul mare de la mâna dreaptă, în momentul în care încerca să-l deposedeze pe inculpat, fiindu-i provocate leziuni pentru a căror vindecare i-au fost necesare 11-12 zile îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Din aceste considerente, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Olt, în seara zilei de luni, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile, propunere ce a fost admisă de către Judecătoria Caracal. Potrivit reprezentanţilor instanţei de judecată, agresorul Petre Stoiculescu a contestat deja decizia magistraţilor caracaleni, aceasta urmând a fi judecată zilele acestea la Tribunalul Olt. În prezent, bărbatul, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ultraj comise asupra a doi poliţişti şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, se află în Arestul Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…