Treceți la conținutul principal

A vrut să-şi lege câinele şi a făcut infarct

Un bărbat de 70 de ani, din satul Moruneşti, comuna Morunglav, şi-a pierdut viaţa, miercuri dimineaţa, într-un mod mai puţin obişnuit. Bătrânul a murit la scurt timp după ce a vrut să-şi lege propriul câine în lanţ.

Potrivit unor informaţii, bărbatului i s-a făcut rău, a căzut la pământ şi apoi câinele l-a muşcat de mână. Se pare că soţia sa a fost prima care a încercat să-i acorde primul ajutor soţului, însă femeia a fost atacată de câine, s-a speriat şi s-a închis în casă. Aceasta ar fi dat un telefon unei rude, persoana de la celălalt capăt al firului fiind cea care a sunat la 112. „Din informaţiile noastre, bărbatul se cunoştea cu afecţiuni cardiace şi în momentul în care a vrut să-şi lege câinele i s-a făcut rău, a căzut jos, iar apoi a fost muşcat de câine. Cadrele medicale de la Staţia Balş a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-au deplasat la faţa locului, însă nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare, bătrânul fiind găsit decedat. Era cunoscut cardiac şi este posibil să fi făcut infarct”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Potrivit lui Ion Adrian Stanciu, primarul comunei Morunglav, nefericitul eveniment s-a petrecut în jurul orei 08:00. „La noi, la ţară, lumea îşi lasă câinii dezlegaţi peste noapte. Aşa a făcut şi acest bătrân, iar de dimineaţă (n.red. – miercuri) când a vrut să-i pună lanţul, cred că s-a speriat de câine, a făcut infarct şi a murit”, a spus edilul din Morunglav. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care bărbatul de 70 de ani a decedat, în acest caz fiind vorba de o moarte suspectă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…