Treceți la conținutul principal

13 jandarmi olteni, la sfârşit de carieră

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a găzduit joi o festivitate în cadrul căreia s-a dat citire ordinelor de trecere în rezervă a 13 cadre militare ale instituţiei Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu. 

Jandarmii care au ajuns la sfârşit de carieră sunt coloneii Gheorghe Runcan, Vasile Stoica, Petrişor Turea, Virgil Bondoc, maiorul Victor Vergel Vişan şi plutonierii adjutanţi şefi Stele Rotaru, Stelian Degeratu, Dorel Lungu, Titi Mihai, Ion Ducă, Gheorghe Popa, Dumitru Ifrim şi Ilie Niţă. După o activitate meritorie desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice, cei 13 jandarmi olteni au ieşit la pensie, acest moment fiind sărbătorit cum se cuvine în prezenţa colonelul Tudor Dorel Drejoi, inspectorul şef al Jandarmeriei Olt, dar şi a altor efective ale inspectoratului. „În cadrul festivităţii, jandarmilor olteni trecuți în rezervă le-au fost înmânate diplome de onoare pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba siguranţei publice şi a cetăţeanului, însoţite de urări de sănătate şi pensie îndelungată. La rândul lor, cadrele unităţii, care până cum și-au desfăşurat activitatea alături de cei 13 colegi, le-au mulţumit pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei şi le-au un sincer şi călduros «La mulţi ani!», a precizat sublocotenentul Caludia Elena Bucă, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt. De la un asemenea moment festiv nu a lipsit nici tortul, care a avut un mesaj frumos adresat jandarmilor care şi-au încheiat activitatea: „Pensionarea este rodul dulce al muncii de o viaţă şi înţelepciunea unui nou început. Felicitări pentru o carieră deosebită”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…