Treceți la conținutul principal

Violatorul copilei de 11 ani rămâne în arest

Bărbatul de 32 de ani, din municipiul Slatina, acuzat că şi-a violat în mod repetat fiica de 11 ani, rămâne în spatele gratiilor. 

Cătălin Lincă a contestat decizia magistraţilor Judecătoriei Slatina, care pe 11 noiembrie au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, contestaţia fiind judecată luni de judecătorii din cadrul Tribunalului Olt. Instanţa de judecată a respins contestaţia, ca nefondată, decizia fiind definitivă. „Respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat Lincă Cătălin, în prezent arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Olt, împotriva încheierii nr. 24 din 11 noiembrie 2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina în dosarul nr. 11075/311/2016, ca nefondată. (...) Definitivă”, se precizează în soluţia instanţei. Bărbatul de 32 de ani este acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată şi stare de recidivă, faptă pentru care riscă ani grei de închisoare. „În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pe baza aprecierii probelor, s-a reţinut următoarea situaţie de fapt, pe scurt: în perioada 04.10.2016-18.10.2016, inculpatul L.C. a săvârşit un act de penetrare vaginală faţă de fiica sa minoră, în vârstă de 11 ani, profitând de incapacitatea acesteia de a-şi exprima voinţa”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Slatina. 

Protecţia Copilului Olt face anchetă 

Despre cazul copilei violată de tată au fost seizaţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, care au demarat o anchetă. „De câteva zile am deschis această anchetă, deja s-a constituit o comisie la nivelul serviciului de evaluare iniţială, care a pornit evaluarea iniţială a cazului, pentru a stabili ce tip de servicii trebuie să acordăm, de care are nevoie familia şi fetiţa. Dacă este suficient, consiliere şi servicii în centrul de zi şi dacă în urma evaluării complexe, ceea ce implică şi şcoală, asistenţa socială de domiciliu şi echipa noastră, se impune o măsură de protecţie specială, putem să mergem până acolo. Deocamdată suntem în evaluare în ceea ce priveşte consilierea psihologică şi servicii în centrele de zi, având în vedere faptul că într-un centru de zi se pot acorda două mese calde, se poate acorda suport emoţional copilului prin activităţi ludice, inclusiv consilierea psihologică necesară. Ştiu că fata mai avea şi un frate, în clasa a VI-a. Dacă este cazul pentru amândoi copiii de servicii de zi, şi este în interesul copiilor un serviciu de zi, asta înseamnă un tip de after school, doar că pe lângă masă şi asistenţă la temă noi avem şi alte activităţi aferente, da”, a precizat Rădiţa Piroşca, directorul Protecţiei Copilului Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…