Treceți la conținutul principal

Violatorul copilei de 11 ani rămâne în arest

Bărbatul de 32 de ani, din municipiul Slatina, acuzat că şi-a violat în mod repetat fiica de 11 ani, rămâne în spatele gratiilor. 

Cătălin Lincă a contestat decizia magistraţilor Judecătoriei Slatina, care pe 11 noiembrie au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, contestaţia fiind judecată luni de judecătorii din cadrul Tribunalului Olt. Instanţa de judecată a respins contestaţia, ca nefondată, decizia fiind definitivă. „Respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat Lincă Cătălin, în prezent arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Olt, împotriva încheierii nr. 24 din 11 noiembrie 2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina în dosarul nr. 11075/311/2016, ca nefondată. (...) Definitivă”, se precizează în soluţia instanţei. Bărbatul de 32 de ani este acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată şi stare de recidivă, faptă pentru care riscă ani grei de închisoare. „În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pe baza aprecierii probelor, s-a reţinut următoarea situaţie de fapt, pe scurt: în perioada 04.10.2016-18.10.2016, inculpatul L.C. a săvârşit un act de penetrare vaginală faţă de fiica sa minoră, în vârstă de 11 ani, profitând de incapacitatea acesteia de a-şi exprima voinţa”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Slatina. 

Protecţia Copilului Olt face anchetă 

Despre cazul copilei violată de tată au fost seizaţi şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, care au demarat o anchetă. „De câteva zile am deschis această anchetă, deja s-a constituit o comisie la nivelul serviciului de evaluare iniţială, care a pornit evaluarea iniţială a cazului, pentru a stabili ce tip de servicii trebuie să acordăm, de care are nevoie familia şi fetiţa. Dacă este suficient, consiliere şi servicii în centrul de zi şi dacă în urma evaluării complexe, ceea ce implică şi şcoală, asistenţa socială de domiciliu şi echipa noastră, se impune o măsură de protecţie specială, putem să mergem până acolo. Deocamdată suntem în evaluare în ceea ce priveşte consilierea psihologică şi servicii în centrele de zi, având în vedere faptul că într-un centru de zi se pot acorda două mese calde, se poate acorda suport emoţional copilului prin activităţi ludice, inclusiv consilierea psihologică necesară. Ştiu că fata mai avea şi un frate, în clasa a VI-a. Dacă este cazul pentru amândoi copiii de servicii de zi, şi este în interesul copiilor un serviciu de zi, asta înseamnă un tip de after school, doar că pe lângă masă şi asistenţă la temă noi avem şi alte activităţi aferente, da”, a precizat Rădiţa Piroşca, directorul Protecţiei Copilului Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…