Treceți la conținutul principal

Tâlharii din Traian rămân în arest

Ionuţ Jianu, Cristian Nicolae Crăciun şi Nicolae Pană, cei trei tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, din comuna Traian, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie rămân după gratii. 

Tinerii au contestat măsura arestului preventiv luată de judecătorii caracaleni, contestaţiile formulate de inculpaţi fiind judecate marţi de magistraţii Tribunalului Olt. Potrivit reprezentanţilor instanţei de judecată, constestaţiile au fost respinse, ca nefondate, iar decizia este definitivă. Aşadar, cei trei tineri din Traian rămân în arest. Reamintim că vineri, 18 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti din Caracal şi cu sprijinul mascaţilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Poliţiei Olt, au efectuat zece percheziţii domiciliare în comunele Traian şi Rotunda la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului. În urma descinderilor, trei tineri din comuna Traian au fost duşi la sediul Poliţiei din Caracal pentru audieri, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au decis reţinerea şi prezentarea lor în faţa magistraţilor Judecătoriei Caracal, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Aceştia sunt bănuiţi că, în noaptea de 16 spre 17.11.2016, prin efracţie, ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat de 85 ani, din comuna Traian şi, prin violenţă, l-au deposedat de suma de 800 lei”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…