Treceți la conținutul principal

Zeci de sancţiuni aplicate de poliţiştii locali

Zeci de participanţi la trafic, şi nu numai, au fost amendaţi săptămâna trecută de efectivele Poliţiei Locale, pentru nerespectarea prevederilor legale stabilite la nivelul municipiului Slatina. Cuantumul total al celor peste 30 de sancţiuni aplicate a fost de aproximativ 4.500 de lei, cele mai multe dintre ele fiind date conducătorilor auto care au încălcat legislaţia rutiere. 

Astfel, în perioada 8-14 noiembrie, poliţiştii locali slătineni au aplicat 33 de amenzi, a căror valoare s-a ridicat la 4.475 lei, 24 dintre acestea fiind aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Poliţia Locală Slatina, 14 şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru staționare interzisă, opt pentru opriri neregulamentare şi doi pentru acces interzis. „Efectivele Poliţiei Locale au mai aplicat cinci amenzi pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, patru sancțiuni fiind date pentru nerespectarea HCL nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina (n.red. – expunerea și comercializarea produselor în zona căilor de acces sau exercitarea activităților comerciale în zone publice, fără achitarea taxelor aferente)”, a precizat Adrian Pop, directorul instituţiei. În ultima săptămână, poliţiştii locali au preluat 53 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954, iar în alte 31 de situaţii oamenii legii s-au autosesizat şi au acţionat datorită sistemului de monitorizare video a orașului. De asemenea, în perioada supusă analizei, efectivele de poliţişti locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au desfăşurat o serie de acţiuni specifice pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Cuza-Vodă, Drăgăneşti şi Piteşti, aceasta având drept scop conştientizarea conducătorilor auto care staţionează sau parchează neregulamentar asupra riscurilor de producere a unor incidente rutiere. 

Pagubele provocate de vânt, înlăturate 

Având în vedere faptul că județul Olt s-a aflat duminică sub atenționare meteorologică de vânt puternic, iar municipiul Slatina a fost și el afectat, efectivele Poliției Locale au acționat, în măsura competențelor, pentru limitarea și înlăturarea urmărilor provocate de vântul puternic în mai multe zone ale urbei. Intervenţiile poliţiştilor locali au fost în Piața Gării – unde prelata de acoperire a fântânii arteziene a fost desprinsă și purtată de vânt în mijlocul intersecției, perturbând traficul rutier, în Pădurea Strehareț – doi arbori căzuți, sens în care s-a asigurat zona astfel încât să nu se producă evenimente nedorite, strada Libertății – în zona Bl. GA 18 (copac căzut), strada Vederii – părți din acoperiș căzute în parcare, strada Primăverii – Bl. PM 2 (acoperiş căzut) şi strada Păcii – tablă desprinsă de la un bloc. 

Oamenii legii, prezenţi şi săptămâna aceasta în trafic 

În această săptămână, efectivele Poliției Locale vor acționa cu precădere pe străzile Libertății, Ecaterina Teodoroiu și Arcului din Slatina, având ca obiectiv depistarea şoferilor care nu respectă marcajele și indicatoarele rutiere în ceea ce privește oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor, precum și a pietonilor care traversează prin locuri nepermise. „În acest sens, recomandăm conducătorilor auto: să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea traficului rutier; să nu oprească sau să staționeze la distanţe prea mici de trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, împiedicând astfel pe ceilalţi şoferi; să observe din timp pietonii angajaţi în trecerea străzii; să păstreze liber centrul intersecției; să nu oprească, să staționeze sau să blocheze alveolele special destinate mijloacelor de transport în comun. De asemenea, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se realizeze numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător – la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto și aceștia au oprit vehiculele”, au declarat reprezentanţii Serviciului Public Poliţia Locală Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…