Treceți la conținutul principal

Simulare de incendiu la Sovecord Slatina

Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina au desfăşurat joi, cu începere de la ora 11:00, un exerciţiu de stingere a unui incendiu la un operator economic de pe strada Piteşti din municipiul Slatina. 

Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție și comandă, încadrate cu peste 20 de pompieri, au participat la simularea de incendiu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, scenariul exerciţiului a fost următorul: la societatea Sovecord din Slatina, care produce şi comercializează lacuri şi vopsele, a izbucnit un incendiu, în urma căruia două persoane s-au intoxicat cu fum, iar alte două au rămas blocate la etajul uneia dintre clădirile operatorului economic, fiind nevoie atât de salvarea persoanelor, cât şi de lichidarea incendiului. „Principalele obiective ale exercițiului de stingere a incendiului au fost verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Reamintim că la Sovecord Slatina în data de 13 august 2013 s-a produs unul dintre cele mai mari incendii din ultimii ani, care au avut loc în judeţul Olt. Zece autospeciale de lucru cu apă şi spumă din Slatina, Scorniceşti, Balş şi de la societăţile comerciale de pe platforma industrială a Slatinei au intervenit atunci pentru stingerea incendiului. Paramedicii SMURD Slatina au fost şi ei prezenţi, însă din fericire nu a fost nevoie de intervenţia lor, în urma incendiului neînregistrându-se victime. Pagubele provocate de incendiu au fost majore: acoperișul a trei clădiri a ars pe o suprafață de 1.500 metri pătraţi, la fel şi produsele combustibile necesare în procesul de producție dintr-o magazie. De asemenea, o mașină dintr-un garaj a ars în proporție de 80%, iar alte trei au fost afectate. Sursa probabilă de izbucnire a incendiului aprindere a fost electricitatea statică, iar aceasta a apărut în momentul transvazării unor solvenți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…