Treceți la conținutul principal

Simulare de incendiu la Sovecord Slatina

Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina au desfăşurat joi, cu începere de la ora 11:00, un exerciţiu de stingere a unui incendiu la un operator economic de pe strada Piteşti din municipiul Slatina. 

Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție și comandă, încadrate cu peste 20 de pompieri, au participat la simularea de incendiu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, scenariul exerciţiului a fost următorul: la societatea Sovecord din Slatina, care produce şi comercializează lacuri şi vopsele, a izbucnit un incendiu, în urma căruia două persoane s-au intoxicat cu fum, iar alte două au rămas blocate la etajul uneia dintre clădirile operatorului economic, fiind nevoie atât de salvarea persoanelor, cât şi de lichidarea incendiului. „Principalele obiective ale exercițiului de stingere a incendiului au fost verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Reamintim că la Sovecord Slatina în data de 13 august 2013 s-a produs unul dintre cele mai mari incendii din ultimii ani, care au avut loc în judeţul Olt. Zece autospeciale de lucru cu apă şi spumă din Slatina, Scorniceşti, Balş şi de la societăţile comerciale de pe platforma industrială a Slatinei au intervenit atunci pentru stingerea incendiului. Paramedicii SMURD Slatina au fost şi ei prezenţi, însă din fericire nu a fost nevoie de intervenţia lor, în urma incendiului neînregistrându-se victime. Pagubele provocate de incendiu au fost majore: acoperișul a trei clădiri a ars pe o suprafață de 1.500 metri pătraţi, la fel şi produsele combustibile necesare în procesul de producție dintr-o magazie. De asemenea, o mașină dintr-un garaj a ars în proporție de 80%, iar alte trei au fost afectate. Sursa probabilă de izbucnire a incendiului aprindere a fost electricitatea statică, iar aceasta a apărut în momentul transvazării unor solvenți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…