Treceți la conținutul principal

Vântul puternic a făcut ravagii în judeţ

Judeţul Olt s-a aflat, pe parcursul zilei de duminică, sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben de vânt. Fenomenele prognozate au fost intensificări ale vântului, iar la rafală au atins și depășit viteze de 60-70 kilometri pe oră și, pe arii restrânse, 89-90 kilometri pe oră. Încă de la primele ore al intrării în vigoare ale avertizării, vântul puternic a provocat ravagii în judeţ. 

Duminică, până la ora 16:00, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au fost solicitate și au intervenit, împreună cu echipaje ale Poliţiei, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și echipaje de la drumurile naționale, în mai multe situații. „În această dimineață (n.red. - duminică), în jurul orei 07:30, Garda Balș a intervenit în orașul Balș, strada Petre Pandrea, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale (n.red. - plafonul autoturismului și luneta). În jurul orei 13:00, Detașamentul Slatina a fost solicitat să intervină în Slatina, strada Victoriei, pentru degajarea unui panou căzut pe un autoturism. Nu s-au înregistrat victime, iar echipajul ISU Olt nu a acționat. În timp ce se întorceau de la solicitarea din Strada Victoriei, pompierii au fost redirecționați către strada Vederii, din municipiul Slatina, pentru degajarea unor elemente de acoperiș (n.red. - tablă ). Acestea au căzut în parcarea din apropierea blocului nr. 2 și nu au provocat pagube”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Olt. Alte trei intervenţii ale pompierilor au avut loc în jurul orei 14:00. Detașamentul Caracal, cu două autospeciale, și SVSU Caracal au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe strada Antonius Caracalla și a unor elemente de acoperiș, pe strada Aleea Plopilor, bloc A 16, căzute în parcarea blocului. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Salvatorii din cadrul Gărzii Balş au intervenit pe strada Nufărului din localitate pentru degajarea unor elemente de acoperiș care au căzut pe clădirea unei centrale termice. Acestea puteau răni în cădere persoanele care treceau prin zona respectivă, însă nu s-au înregistrat victime. Garda Vișina și SVSU Brastavățu, împreună cu echipaje de la Drumurile Naționale, au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe Drumul Național 54, între localitățile Vișina și Brastavățu. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. Pe timpul intervenției salvatorilor, circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur sens. Probleme deosebite au fost în privinţa energiei electrice, 1.500 de consumatori din mai multe localităţi fiind afectaţi de întreruperile de curent. „Din datele transmise de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice în județul Olt, la ora 12:00, mai multe localități erau afectate de întreruperile de energie electrică, în total aproximativ 1.500 de consumatori din Baldovinești, Voineasa, Traian, Stăvaru – Urzica, Fărcașele, Găneasa, Vișina, Bucinișu şi Teslui”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…