Treceți la conținutul principal

Vântul puternic a făcut ravagii în judeţ

Judeţul Olt s-a aflat, pe parcursul zilei de duminică, sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben de vânt. Fenomenele prognozate au fost intensificări ale vântului, iar la rafală au atins și depășit viteze de 60-70 kilometri pe oră și, pe arii restrânse, 89-90 kilometri pe oră. Încă de la primele ore al intrării în vigoare ale avertizării, vântul puternic a provocat ravagii în judeţ. 

Duminică, până la ora 16:00, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au fost solicitate și au intervenit, împreună cu echipaje ale Poliţiei, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și echipaje de la drumurile naționale, în mai multe situații. „În această dimineață (n.red. - duminică), în jurul orei 07:30, Garda Balș a intervenit în orașul Balș, strada Petre Pandrea, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale (n.red. - plafonul autoturismului și luneta). În jurul orei 13:00, Detașamentul Slatina a fost solicitat să intervină în Slatina, strada Victoriei, pentru degajarea unui panou căzut pe un autoturism. Nu s-au înregistrat victime, iar echipajul ISU Olt nu a acționat. În timp ce se întorceau de la solicitarea din Strada Victoriei, pompierii au fost redirecționați către strada Vederii, din municipiul Slatina, pentru degajarea unor elemente de acoperiș (n.red. - tablă ). Acestea au căzut în parcarea din apropierea blocului nr. 2 și nu au provocat pagube”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Olt. Alte trei intervenţii ale pompierilor au avut loc în jurul orei 14:00. Detașamentul Caracal, cu două autospeciale, și SVSU Caracal au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe strada Antonius Caracalla și a unor elemente de acoperiș, pe strada Aleea Plopilor, bloc A 16, căzute în parcarea blocului. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Salvatorii din cadrul Gărzii Balş au intervenit pe strada Nufărului din localitate pentru degajarea unor elemente de acoperiș care au căzut pe clădirea unei centrale termice. Acestea puteau răni în cădere persoanele care treceau prin zona respectivă, însă nu s-au înregistrat victime. Garda Vișina și SVSU Brastavățu, împreună cu echipaje de la Drumurile Naționale, au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe Drumul Național 54, între localitățile Vișina și Brastavățu. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. Pe timpul intervenției salvatorilor, circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur sens. Probleme deosebite au fost în privinţa energiei electrice, 1.500 de consumatori din mai multe localităţi fiind afectaţi de întreruperile de curent. „Din datele transmise de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice în județul Olt, la ora 12:00, mai multe localități erau afectate de întreruperile de energie electrică, în total aproximativ 1.500 de consumatori din Baldovinești, Voineasa, Traian, Stăvaru – Urzica, Fărcașele, Găneasa, Vișina, Bucinișu şi Teslui”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…