Treceți la conținutul principal

Proba scrisă a concursului organizat de IPJ, susţinută la Şcoala de Poliţie Slatina

Proba scrisă a concursului de încadrare directă, din sursă externă, sau reîncadrare ca polițist va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, în Olt această probă urmând a se desfăşura la Şcoala de Poliţie Slatina. 

145 de candidați din totalul de 365 înscrişi au rămas, după proba sportivă, să concureze pe cele 24 de locuri de agenți de poliție scoase la concurs de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Proba scrisă va fi susținută la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” din municipiul Slatina Din cele 23 de posturi de agenţi de ordine publică scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, 21 sunt de ajutor de şef post în mediul rural și două sunt de conductori câini în mediul urban. Cel de-al 24 loc de la nivelul Poliţiei Olt este scos la concurs prin reîncadrare ca poliţist, respectiv un post de ajutor de şef post vacant în mediul rural. În urma susținerii probei scrise de sâmbătă, vor fi declarați „admis” la concurs candidații care au obţinut nota cea mai mare la proba scrisă, în ordine descrescătoare, în limita posturilor scoase la concurs, pe fiecare structură în parte. „Pentru a fi declarat «admis», candidatul trebuie să obțină minimum nota 7.00. Candidații care nu au obținut minimum nota 7.00 vor fi declarați «respins». Pentru a afla ora la care se va desfășura proba scrisă, candidații sunt rugați să consulte pagina de internet a IPJ Olt, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa: https://www.ot.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs)”, se precizează în comunicatul remis de IPJ. Locurile destinate încadrării directe, din sursă externă, sunt vacante la posturile de poliţie Bobiceşti, Oboga, Voineasa, Giuvărăşti, Ianca, Izbiceni (n.red. – două), Tia Mare, Izvoarele, Mărunţei, Scărişoara, Stoeneşti, Grădinari, Văleni, Crâmpoia, Poboru, Brastavăţu, Grădinile, Vădăstriţa, Vitomireşti, Icoana şi Poliţia municipiului Slatina (n.red. – cele două posturi de conductori de câini agent IV. Postul destinat ocupării prin reîncadrare ca poliţist este vacant la Postul de Poliţie Leleasca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…