Treceți la conținutul principal

Poştaşii din Olt au încetat greva

De marţi, 1 noiembrie, poştaşii care au intrat joia trecută în grevă generală şi-au reînceput activitatea. Printre aceştia s-au aflat şi factorii poştali de la nivelul judeţului Olt, care nu au dorit să se întoarcă la muncă până când salariul lor nu va fi majorat. 

Potrivit reprezentanţilor Poştei Române, conducerea instituţiei şi reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România au agreat, la începutul acestei săptămâni, schema de majorare a salariilor poştaşilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017. „În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la valoarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, faţă de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creşteri salariale de 80 de lei brut/angajat. Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poştei Române şi partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normal. Poşta Română îşi cere scuze tuturor clienţilor şi partenerilor pentru situaţia creată şi îi asigură că operatorul naţional de servicii poştale îşi va respecta toate obligaţiile impuse prin lege şi asumate în relaţia cu clienţii”, se precizează într-un comunicat de presă al Poştei Române. 

Angajaţii din judeţ, mulţumiţi de rezultatul negocierilor 

Poştaşii olteni se declară mulţumiţi de rezultatul negocierilor care s-au desfăşurat la Bucureşti între sindicalişti şi conducerea Poştei Române. „Este o realizare foarte mare şi mă refer la câştigul obţinut pe tichetele de masă, pe care au reuşit să le bage în contractul individual de muncă. Să vă dau un exemplu: ce înseamnă asta? Popescu Gheorghe are salariul 1.250 de lei şi tot la drepturile salariatului va fi menţionat şi un tichet pe zi lucrătoare în valoare de 11,50 lei. În situaţia în care de mâine – poimâine Guvernul va zice nu mai daţi tichete de masă, cum s-a întâmplat şi cu prima de vacanţă, compania este obligată să bage contravaloarea tichetului de masă în salariu, pentru zi lucrătoare. Acesta este un câştig foarte mare pentru noi ca sindicalişti şi pentru membrii noştri de sindicat. Despre majorarea salarială de 80 de lei nu ştiu ce să vă spun, nu ştiu cât rezolvă problema sau nemulţumirile salariaţilor. În schimb, salariaţii trecând pentru prima dată printr-o experienţă de genul acesta, trei zile de grevă şi presiunile foarte mari pe ei privind distribuirea, achitarea pensiilor şi aşa mai departe, din partea clienţilor, a mass-mediei şi a şefilor, totuşi este un lucru foarte bun că s-a rezolvat şi este în avantajul lor cât de cât. Este mulţumitor, eu am stat de vorbă cu aproximativ 200 de oameni de azi dimineaţă (n.red. – marţi) de la Oficiul de Zonă Poştal, Oficiul Poştal Slatina 1, Oficiul Poştal de Distribuţie Centralizată şi sunt mulţumiţi. Pe timpul grevei generale, la nivelul judeţului poştaşii au distribuit totuşi pensiile atât în mediul urban, cât şi cel rural, pentru că ieri (n.red. – luni) s-a rezolvat şi mediul rural, dacă greva continua pensiile erau deja rezolvate, şi atât, altceva nimic. Salariaţii au depus un efort extraordinar de mare şi au înţeles privind asigurarea valorilor, asigurarea valorilor a decurs ca într-o zi normală de lucru, deci nu au fost probleme pe asigurarea valorilor”, a precizat Dumitru Iorga, preşedintele Filialei Olt a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…