Treceți la conținutul principal

Poliţiştii olteni, sprijin într-o anchetă româno-germană

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurii de combatere a criminalităţii organizate din Olt fac parte dintr-o echipă comună de anchetă româno-germană, constituită cu sprijinul Eurojust, care marţi a destructurat un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. 

Peste 260 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a Poliţiei Române și de la 14 structuri de combatere a criminalităţii organizate, printer care şi Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT Vâlcea, au efectuat 64 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitaţii frauduloase, pe site-uri de vânzări de bunuri. Descinderile au avut loc în nouă judeţe, dar şi în municipiul Bucureşti, pentru a destructura gruparea infracţională. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în luna aprilie a anului 2015, în Capitală, a fost iniţiat un grup infracţional organizat, format din 74 de suspecți, care a avut ca scop prejudicierea unui număr de peste o mie de persoane vătămate din România, Germania, Cehia, Italia, Franţa, şi nu numai, cu suma de peste 4,5 milioane de euro. „S-a reţinut că grupul infracţional era structurat pe trei paliere: primul era format din coordonatorul reţelei şi alţi membri care racolau persoane, cetăţeni români şi străini, dispuse să deschidă conturi bancare; al doilea era format din membri ai grupului infracţional organizat care aveau rolul de a lansa ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa, de a coresponda cu victimele prin intermediul poştei electronice şi de a le induce în eroare în vederea transferării sumelor de bani corespunzătoare aşa ziselor bunuri pe care le ofereau, în conturile bancare din străinătate puse la dispoziţie de către liderul grupului; al treilea era format din membri denumiţi «săgeţi», care au avut rolul de a deschide conturi bancare în România şi străinătate pe care le puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani. S-a reţinut că începând cu luna aprilie 2015 membrii grupului infracţional au deschis în acest sens aproximativ 230 conturi în străinătate şi aproximativ 120 de conturi în România”, se precizează într-un comunicat al DIICOT. Potrivit anchetatorilor, coordonatorul grupului infracţional, un bărbat de 28 ani, şi-ar fi însușit 30-35% din fiecare tranzacție, diferenţa fiind primită de autorul fraudei. În urma percheziţiilor domiciliare, 74 de persoane au fost aduse la sediul DIICOT, în vederea audierii. La acţiune au participat un procuror, trei poliţişti germani şi reprezentantul român la Europol, precum și jandarmi. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…