Treceți la conținutul principal

Peste 50 de persoane salvate de pompieri, în primele nouă luni ale anului

Salvarea de vieţi este una dintre priorităţile pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, iar în primele nouă luni ale anului, în timpul intervenţiilor desfăşurate pe raza judeţului, au salvat peste 50 de persoane. 

Potrivit unui raport prezentat de locotenent colonelul Adrian Tănase, inspectorul şef al instituţei, în cadrul Colegiului Prefectural de săptămâna trecută, pompierii olteni au avut parte de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii septembrie de 5.740 de intervenţii, peste 4.000 dintre acestea aparţinând paramedicilor SMURD, iar aproximativ 900 fiind acţiuni de stingere a incendiilor. Concret, potrivit statisticilor ISU Olt, pompierii au avut 892 de intervenţii la incendii, majoritatea dintre acestea, respectiv 599 fiind incendii de vegetaţie uscată. Alte 240 de incendii s-au produs la gospodăriile, anexele şi bunurile populaţiei, 31 au fost în domeniul public al statului, iar 18 în domeniul privat român. Cu toate eforturile depuse în activitatea preventivă, în primele nouă luni ale acestui an pompierii au mai avut parte de 79 intervenţii la asistări de persoane, 95 de monitorizări ale alunecărilor de teren, 20 intervenţii la inundaţii, două la accidente chimice, 33 la degajări de copaci şi ţurţuri, 28 la salvări de animale, alte 421 fiind activităţi de instruire-educare. În urma tuturor intervenţiilor, valoarea bunurilor distruse se ridică la peste 4,3 milioane de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 41,6 milioane de lei. În urma acţiunilor de intervenţie, pompierii au reuşit să salveze 51 de olteni, respectiv 46 de adulţi şi cinci copii. Echipajele paramedicilor SMURD au fost prezente la nu mai puţin de 4.021 intervenţii, acestea concretizându-se în asistarea medicală a 4.178 de persoane - 3.906 adulţi şi 272 copii. Pe timpul intervenţiilor, reprezentanţii ISU Olt au înregistrat, din păcate, cinci decedaţi din incendii şi 11 decedaţi din alte situaţii de urgenţă, precum şi 15 răniţi din incendii şi 18 răniţi din alte situaţii de urgenţă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…