Treceți la conținutul principal

Noii angajaţi ai Poliţiei Olt, repartizaţi pe localităţi

Concursul pentru ocuparea celor 24 de posturi de agenţi de poliţie vacante la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a ajuns la final, iar miercuri noii poliţişti au aflat în ce localităţi îşi vor desfăşura activitatea. 

Trei contestaţii au fost depuse de candidaţi (n.red. – doi care au dat concursul pentru postul de ajutor şef post şi unul pentru unul dintre posturile de conductor câini) în urma probei scrise susţinută la sfârşitul săptămânii trecute, iar comisia de soluţionare le-a respins şi a menţinut notele acordate iniţial. Repartizarea noilor agenţi de poliţie s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute, candidaţii admişi putând să îşi aleagă postul pe care să îl ocupe. Viitorii angajaţi îşi vor începe activitatea după ce în prealabil vor urma trei luni de pregătire în cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” din municipiul Slatina, cursurile urmând a se desfăşura din luna ianuarie 2017. Cei 21 de candidaţi admişi pe funcţiile de ajutor şef post, prin încadrare directă, din sursă externă, sunt Ionuţ Emanuel Nicolae, Adela Valentina Ţucureanu, Nicuşor Titan Voicu, Marin Aurelian Căpăţînă, Irina Octavia Tabacu, Viorel Lifu, Ionuţ Andrei Mircea, Laurenţiu Nicuşor Eremia, Mihaela Alexandra Păun, Constantin Cristi Dinu, Cornel Pătru, Cosmin Ionuţ Socoteanu, Cristina Nicoleta Lilieceanu, Constantin Laurenţiu Petrescu, Steliana Miu, Ileana Spak, Mariana Georgiana Vişan, Florian Cristian Badea, Alexandru Lăcusteanu, Iuliana Nedeloiu şi Cornel Laurenţiu Trepăduş, iar candidaţii care vor ocupa cele două posturi de conductor câini sunt Elena Mariana Iliescu şi Andreea Diana Popa. Candidatul reîncadrat ca poliţist, în urma concursului, este Sebastian Militaru. Localităţile în care efectivul de poliţişti se va mări sunt Bobiceşti, Oboga, Voineasa, Giuvărăşti, Ianca, Izbiceni (n.red – cu doi agenţi de poliţie), Tia Mare, Izvoarele, Mărunţei, Scărişoara, Stoeneşti, Grădinari, Văleni, Crâmpoia, Poboru, Brastavăţu, Grădinile, Vădăstriţa, Vitomireşti, Icoana, Slatina (n.red. – la Poliţia municipiului, cu doi conductor câini agent IV) şi Leleasca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…