Treceți la conținutul principal

Lucrările la Palatul Copiilor Slatina, aproape finalizate

Palatul Copiilor „Adrian Băran” va avea un sediu nou în zona Cartierului „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina şi, potrivit profesorului Ilie Brăileanu, directorul instituţiei de învăţământ, lucrările se apropie cu paşi repezi de final. 

Finisajele la sala de spectacole a noii clădiri mai trebuie executate de constructor, dar şi alte reparaţii curente şi lucrări de igienizare. De asemenea, mai este nevoie şi de dotarea instituţiei de învăţământ slătinene cu mobilier şi echipamente la standarde europene. Potrivit directorului Brăileanu, pentru finalizarea construcţiei noului palat al copiilor mai trebuie alocată de autorităţi suma de 800.000 lei. „Până la sfârşitul anului vor sosi echipamentele şi dotările pentru instituţia noastră. În bugetul alocat anul acesta de Ministerul Educaţiei nu au fost prevăzuţi bani pentru finalizări, de aceea anul viitor vom termina sala de spectacole, fiind singura lucrare care mai trebuie executată la noul sediu al Palatului Copiilor Slatina. Avem echipamente legate de sistemul de sonorizare, sistemul de lumini, cinema 3D, mobilier pentru întreaga instituţie, echipamente IT – 70 de calculatoare, copiatoare, care trebuie să sosească. Altele le-am primit deja şi pot spune că astăzi (n.red. – miercuri) chiar au sosit două pianine pentru sala de spectacole. După cum ştiţi, va fi o sală de spectacole cu 300 de locuri, iar noul palat va avea 21 de săli pentru cercuri, trei săli de balet – una de 90 de metri pătraţi, iar două de 60 de metri pătraţi. Sperăm ca în prima parte a acestui an să dăm în folosinţă această instituţie”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu. Potrivit aceleiaşi surse, la sala de spectacole mai trebuie executate doar finisajele: „La sala de spectacole, din cauza faptului că nu am primit buget pentru finisajul acesteia, nu se va lucra decât la finisaje. Este vorba de tavan, de pereţi, pentru a asigura o acustică deosebită, deoarece scaunele sunt deja venite”. Noua clădire în care va funcţiona Palatul Copiilor Slatina va avea şi spaţii de cazare pentru participanţii din alte judeţe care vor veni la concursurile, festivalurile şi spectacolele organizate de instituţia de învăţământ. „Sunt nişte spaţii de cazare atât pentru copiii artişti care vor susţine spectacole la noi în oraş, dar şi pentru alţi artişti care sosi, aşa a fost prevăzut în proiectul nostru să avem în clădirea nouă a palatului şi aceste camere”, a adăugat directorul Palatului „Adrian Băran”. Spaţiile de cazare au grupuri sanitare dotate corespunzător, la fel şi alte spaţii ale palatului unde, pe lângă băi, există şi vestiare în care cursanţii se pot schimba. Totodată, clădirea mai are un lift cu care se poate ajunge de la demisol până la etajul II, birouri, balcoane, două foaiere, dar şi multe alte spaţii cu destinaţii diferite, încălzirea fiind făcută cu ajutorul unei centrale termice. Potrivit profesorului Brăileanu, construcţia noii clădiri a instituţiei de învăţământ slătinene a fost demarată în cursul anului 2009, însă timp de trei ani (n.red. – în perioada 2011 – 2013) lucrările au fost stagnate din lipsă de fonduri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…