Treceți la conținutul principal

Jandarmii olteni au prevenit fraudele electorale

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au desfăşurat, la jumătatea săptămânii, activităţi de informare a cetăţenilor şi de prevenire a fraudelor electorale, ţinând cont că alegerile parlamentare se apropie cu paşi repezi.

Jandarmii olteni au fost prezenţi în mai multe zone ale municipiului Slatina, una dintre ele fiind Piaţa Zahana, acţiunea oamenilor legii desfăşurându-se în cadrul campaniei de prevenire şi informare „Alege să fii corect!” a Ministerului Afacerilor Interne, care se va derula până pe 11 decembrie, ziua în care cetăţenii vor alege senatorii şi deputaţii care să îi reprezinte în Parlamentul României. „În cadrul acestei campanii, cetățenii sunt informaţi cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. În acest sens, au fost realizate mai multe tipuri de materiale informative, precum afișe, flyere, spoturi video-audio, și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public țintă cât mai diverse. Misiunea de miercuri a jandarmilor olteni a fost de a distribui flyere cetăţenilor, însoţite de recomandări utile despre procesul electoral şi informaţii cu privire la dispoziţiile legale pentru perioada campaniei electorale, cât și pentru ziua alegerilor”, a precizat sublocotenentul Claudia Elena Bucă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt. Cu prilejul derulării campaniei în mai multe zone ale Slatinei, alegătorii olteni au aflat că legea interzice: să introduci în urnă mai multe buletine de vot decât ai dreptul; să votezi fără drept sau de mai multe ori; să oferi bani, bunuri ori alte foloase pentru a determina un alegător să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi; să continui propaganda electorală după încheierea campaniei; să sfătuieşti alegătorii, în ziua votării, la sediile secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi; fotografierea sau filmarea buletinului de vot şi distrugerea materialelor electorale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…