Treceți la conținutul principal

Jandarmii olteni au prevenit fraudele electorale

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au desfăşurat, la jumătatea săptămânii, activităţi de informare a cetăţenilor şi de prevenire a fraudelor electorale, ţinând cont că alegerile parlamentare se apropie cu paşi repezi.

Jandarmii olteni au fost prezenţi în mai multe zone ale municipiului Slatina, una dintre ele fiind Piaţa Zahana, acţiunea oamenilor legii desfăşurându-se în cadrul campaniei de prevenire şi informare „Alege să fii corect!” a Ministerului Afacerilor Interne, care se va derula până pe 11 decembrie, ziua în care cetăţenii vor alege senatorii şi deputaţii care să îi reprezinte în Parlamentul României. „În cadrul acestei campanii, cetățenii sunt informaţi cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. În acest sens, au fost realizate mai multe tipuri de materiale informative, precum afișe, flyere, spoturi video-audio, și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public țintă cât mai diverse. Misiunea de miercuri a jandarmilor olteni a fost de a distribui flyere cetăţenilor, însoţite de recomandări utile despre procesul electoral şi informaţii cu privire la dispoziţiile legale pentru perioada campaniei electorale, cât și pentru ziua alegerilor”, a precizat sublocotenentul Claudia Elena Bucă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt. Cu prilejul derulării campaniei în mai multe zone ale Slatinei, alegătorii olteni au aflat că legea interzice: să introduci în urnă mai multe buletine de vot decât ai dreptul; să votezi fără drept sau de mai multe ori; să oferi bani, bunuri ori alte foloase pentru a determina un alegător să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi; să continui propaganda electorală după încheierea campaniei; să sfătuieşti alegătorii, în ziua votării, la sediile secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi; fotografierea sau filmarea buletinului de vot şi distrugerea materialelor electorale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…