Treceți la conținutul principal

Începe proba sportivă a concursului organizat de IPJ Olt

Lista finală cu candidații care îndeplinesc toate condițiile pentru a susține proba de evaluare a performanţei fizice la concursul organizat de Poliţia Olt, pentru ocuparea celor 24 posturi vacante de agenţi de poliţie a fost afişată în week-end pe site-ul instituţiei. Cei 163 de candidaţi rămaşi în concurs dau proba sportivă luni şi marţi la sediul Şcolii de Poliţie Slatina. 

Conform planificării, atât pe 7 noiembrie, cât şi pe 8 noiembrie, candidaţii susţin proba de evaluare a performanţei fizice în câte două serii, una de la ora 08:00, iar cealaltă de la ora 13:00. Din totalul celor 163 de candidaţi rămaşi în concurs, 93 sunt planificaţi a da proba sportivă în prima zi, restul de 70 fiind planificaţi pentru ziua a doua. Candidații trebuie să se prezinte la sediul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” de pe strada Cazărmii, nr. 40, din municipiul Slatina, judeţul Olt, la ora, data și locul stabilite echipați în ţinută sportivă adecvată anotimpului şi probelor, și să rețină informațiile cuprinse în planificare, menționate în dreptul fiecăruia, având ca scop organizarea eficientă a probei de concurs. „Accesul candidaților la locația unde se susține evaluarea performanței fizice, conform planificării, se realizează prin prezentarea de către aceștia a unui document de identitate valabil, respectiv carte de identitate, permis de conducere sau pașaport, în lipsa unui astfel de document, candidaților nu li se va permite accesul în incinta instituției de învățământ. Totodată, reamintim candidaților faptul că, în anunțurile inițiale de concurs, se regăsesc precizări metodice privind regulile de organizare şi desfăşurare a activităţilor de evaluare a performanţei fizice, instruirea candidaților referitoare la probe, modalitatea de notare și baremele la acestea, pe care candidații sunt rugați să le citească pentru a lua la cunoștință despre modul în care urmează să se susțină acestea”, se precizează într-un anunţ postat pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Candidații care nu se prezintă pentru susținerea probei sportive vor fi declarați „neprezentat” și vor fi eliminați din concurs. Proba scrisă a concursului este programată a avea loc pe data de 19 noiembrie 2016. Din cele 24 de posturi de agenţi scoase la concurs, 23 sunt destinate încadrării directe din sursă externă. 21 dintre acestea sunt de ajutor şef de post şi sunt vacante la posturile de poliţie Bobiceşti, Oboga, Voineasa, Giuvărăşti, Ianca, Izbiceni (2), Tia Mare, Izvoarele, Mărunţei, Scărişoara, Stoeneşti, Grădinari, Văleni, Crâmpoia, Poboru, Brastavăţu, Grădinile, Vădăstriţa, Vitomireşti şi Icoana, iar celelalte două sunt de conductori de câini (agent IV) şi sunt vacante la Poliţia municipiului Slatina. Un singur post este destinat ocupării prin reîncadrare ca poliţist şi este vacant la Postul de Poliţie Leleasca, aici căutându-se tot un ajutor şef de post. Din totalul celor 163 de candidaţi aşteptaţi să susţină evaluarea performanţei fizice, 162 se „bat” pentru unul dintre cele 23 de posturi de agenţi destinate încadrării directe din sursă externă şi doar unul pentru postul destinat reîncadrării ca poliţist.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…