Treceți la conținutul principal

Grădiniţă nouă pentru copiii din comuna Osica de Sus

Peste 60 de copii din comuna Osica de Sus vor învăţa de anul viitor într-o clădire nou-nouţă, a cărei construcţie a demarat undeva la jumătatea acestui an. Termenul de finalizare a Grădiniţei cu Program Normal, în care vor studia trei grupe de copii, este data de 8 decembrie şi, potrivit reprezentanţilor Primăriei, noua unitate de învăţământ este una modernă, dotată la standarde europene.

Deşi lucrările la grădiniţa amplasată în centrul localităţii Osica de Sus ar fi trebuit începute în luna martie a acestui an, acestea au demarat mai târziu, însă constructorul s-a ţinut de treabă şi a reşit să se încadreze în termenul de execuţie a acestora. „Lucrările s-au demarat mai târziu, dar constructorul şi-a făcut datoria şi într-un termen foarte scurt, undeva la cinci – şase luni, investiţia este aproape finalizată. Undeva, în jurul datei de 8 decembrie, noua grădiniţă ar trebui să fie gata şi să îi aştepte pe cursanţi”, a declarat Gheorghe Manicea, primarul interimar al comunei Osica de Sus. Investiţia din localitatea olteană este realizată cu fonduri europene, din semestrul II al anului şcolar 2016 – 2017 urmând să-şi desfăşoare activitatea în noua grădiniţă copii din satele Osica de Sus şi Ostrov. Beneficiarul unităţii de învăţământ este Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. „Este o grădiniţă nouă, făcută cu fonduri europene prin Ministerul Educaţiei. Am intrat şi eu în interior, am văzut-o, va avea toate dotările necesare, fiecare sală de clasă are grupul ei sanitar, există şi un cabinet medical şi o sală de lectură. La începutul lunii decembrie se finalizează lucrările şi începând cu anul 2017, din următorul semestru, copiii îşi vor desfăşura activitatea în această nouă clădire. Peste 60 de copii vor urma cursurile în această grădiniţă, atât copii din satul Osica de Sus, cât şi din satul Ostrov, restul micuţilor îşi desfăşoară activitatea la grădiniţele de la şcoala din vale şi la Greci. Construcţia unei noi grădiniţe este un proiect mai vechi pe care l-am găsit când am venit în primărie, licitaţia era câştigată”, a adăugat edilul localităţii. 

Campusul şcolar al liceului nu va fi uitat 

Unul dintre proiectele pe care noua administraţie locală ar dori să le ducă la bun sfârşit este campusul şcolar al Liceului Teoretic „Ion Gh. Roşca” din comuna Osica de Sus. Dacă nu va fi finalizat, primarul Gheorghe Manicea vrea ca cel puţin o sală de sport să fie construită, având în vedere că peste 700 de copii învaţă în această localitate. „Referitor la campusul şcolar, am purtat deja unele discuţii. Dacă se va mai deschide o măsură pe fonduri europene, o să încercăm să accesăm bani pentru finalizarea investiţiei, dacă nu încercăm să rupem proiectul, să separăm sala de sport, pe care noi o considerăm o prioritate. Sunt 730 de elevi care învaţă aici în Osica de Sus şi nu avem o sală de sport. În această privinţă, am înţeles că împreună Compania Naţională de Investiţii se poate face un parteneriat, să punem terenul la dispoziţie”, a mai menţionat edilul din Osica de Sus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…