Treceți la conținutul principal

Festivalul de teatru „Dialogul absurzilor...?” şi-a desemnat câştigătorii

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt a organizat în cadrul zilelor dedicate împlinirii a 107 ani de la naşterea dramaturgului slătinean Eugen Ionescu cea de-a VI-a ediţie a Festivalului judeţean de teatru pentru liceeni „Dialogul absurZilor...?”. 

Evenimentul cultural este parte a proiectului „Teatru pentru mâine”, al cărei coordonator este Ristina Baboi, referent de specialitate în cadrul CJCPCTC Olt, şi s-a desfăşurat miercuri în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. 21 de trupe de teatru din cadrul liceelor din judeţul Olt, şi nu numai, au fost în concurs, preşedintele juriului, alcătuit din cinci membri, fiind actorul şi regizorul Toma Enache. Festivalul de teatru „Dialogul absurZilor...?” s-a desfăşurat pe două secţiuni, respectiv monolog şi scenetă, în total fiind acordate aproximativ 20 de premii. La secţiunea scenetă, marele premiu „Visi Ghencea” şi trofeul festivalului a fost câştigat de trupa de teatru a Liceului „I. Ghe. Roşca” din Osica de Sus, cu piesa „Lecţia” de Eugen Ionescu. Trupa Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, cu piesa „Angajare de clovn” de Matei Vişniec a obţinut premiul I, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, cu piesa „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu premiul II, iar premiul III a fost câştigat de trupa de teatru a Liceului Teoretic „petre Pandrea”, cu piesa „Un El pentru toate” de Delia Cristina Matache. Menţiunile au fost obţinute de liceenii de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina, cu piesa „Lazăr sau vremea dintre valuri”, Colegiul Naţional „A. I. Cuza” Corabia, cu piesa „Este ultima dată când mai mor” şi Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, cu piesa „Cititorul de contor”. La secţiunea monolog s-au remarcat Larisa Zorlescu cu „4 girafe albe” – premiul I, Alexandru Oneaţă cu „Diavolul şi Bunul Dumnezeu” – premiul II, Gabriela Spiridon cu „Voci în întuneric” – premiul III, Cătălin Gheorghiţoiu cu „Jos cortina”, Alexandra Grabriela Dumitru cu „Discursul unui nebun” şi Maria Luiza Cule cu „Şi cu asta basta” – menţiune. De asemenea, au mai fost acordate şi premii speciale pentru regie, scenografie, interpretare feminină şi interpretare masculină.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…