Treceți la conținutul principal

Donaţie pentru copiii de pe Secţia de Neonatologie a Spitalului Slatina

Membrii grupului „Slatina Running” au desfăşurat, în ultima vreme, o campanie de donare de fonduri necesare achiziţionării unor obiecte care asigură îmbunătăţirea spaţiului de preparare a hranei copiilor nou-născuţi de pe Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Aproximativ 40 de persoane care participă la activităţile sportive organizate de grupul „Slatina Running”, în special alergări în zona Podului Olt, a barajului de la Slătioara şi în Pădurea Strehareţi, au donat benevol bani pentru această cauză nobilă, suma totală strânsă fiind de aproximativ 1.900 de lei. În urma campaniei „Slatina Running”, iniţiată prin intermediul paginii de socializare Facebook, a fost strânsă suma de 1.715 lei, diferenţa sumei donate până la 1.868,52 lei, respectiv 153,52 lei, fiind dată chiar de doctorul Lucica Alexe, medic specialist neonatologie şi şeful Secţiei de Neonatologie a spitalului slătinean. Din suma de bani s-au achiziţionat cinci obiecte de uz casnic, cu ajutorul cărora va fi preparată hrana nou-născuţilor internaţi pe Secţia de Neonatologie, printre acestea numărându-se un frigider cu două uşi şi o plită electrică pe inducţie. Campania alergătorilor de la „Slatina Running” s-a încheiat miercuri, ziua în care şi ultimul produs achiziţionat, respectiv frigiderul, a ajuns pe secţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. „S-a dovedit și de această dată că persoanele care fac sport au calități deosebite în privința deschiderii către voluntariat, iar în cazul de față către importanța sănătății și siguranței bebelușilor. Am încercat să strângem o sumă care să poată asigura achiziţionarea unui incubator pentru bebeluși, însă suma strânsă a fost insuficientă pentru obiectivul inițial. Suma care s-a strâns a fost importantă, dat fiind faptul că au donat oameni simpli, cu nevoi personale. Avem speranțe că în orașul nostru sunt persoane cu posibilități care pot face fapte bune, pot ajuta copii, bătrâni sau familii cu nevoi speciale. Intenționăm să continuăm acțiuni ca acestea, să dăm culoare copiilor fără posibilități materiale”, a precizat Simona Floricel, membru al grupului „Slatina Running”. Acţiunile umanitare desfăşurate de grupul slătinean vor continua şi pe viitor, ţinând cont că membrii săi nu au stat niciodată pe gânduri şi au donat diverse sume de bani pentru a ajuta cazurile sociale de care au auzit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…