Treceți la conținutul principal

„D’ale carnavalului” se joacă din nou la Slatina

Noua stagiune teatrală de la Slatina a debutat la sfârşitul săptămânii trecute cu o piesă de teatru în premieră. „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale, în regia lui Toma Enache, s-a jucat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina şi s-a bucurat de un real succes, piesa de teatru urmând a fi pusă din nou în scenă după jumătatea lunii noiembrie. 

Din distribuţia piesei de teatru fac parte actori mari ai scenei româneşti, dar şi actori locali, respectiv Constantin Bebe Cotimanis, Victoria Cociaş, Tomi Cristin, Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Sebastian Bălăşoiu, Andreea Doinea, Valeru Ciurea şi Nicolaie Tony Dincă. „Ne-am propus un spectacol în care să îmbinăm armonios textul clasic şi spumos al lui Caragiale cu apucăturile noi de carnaval din zilele noastre. Vrem să descoperiţi în bal, talentul, energia şi creativitatea actorilor tineri dublate de telentul, ingeniozitatea şi experienţa unor actori de marcă”, este mărturisirea făcută de regizorul Toma Enache în caietul de sală al spectacolului. Proiectul teatral îi aparţine lui George Smarandache, directorul Centrului Cultural Slatina, şi a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Slatina. „«D’ale carnavalului» continuă seria spectacolelor teatrale iniţiate de Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România şi susţinute financiar de Primăria municipiului Slatina, spectacole care au adus pe scena slătineană, alături de mari actori ai scenei româneşti contemporane, actori locali, realizând în acest fel spectacole de ţinută, susţinute de texte ale autorilor locali sau texte consacrate, toate acestea sub bagheta unor regizori cu recunoaştere internaţională, printre care se numără şi Toma Enache, regizorul acestui minunat spectacol”. Odată intrat în portofoliul de spectacole ale Centrului „Eugen Ionescu”, „D’ale carnavalului” va fi prezentat publicului slătinean în această stagiune, în mai multe reprezentaţii, prima dintre ele fiind programată marţi, 22 noiembrie 2016, cu începere de la ora 19:00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…