Treceți la conținutul principal

„D’ale carnavalului” se joacă din nou la Slatina

Noua stagiune teatrală de la Slatina a debutat la sfârşitul săptămânii trecute cu o piesă de teatru în premieră. „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale, în regia lui Toma Enache, s-a jucat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina şi s-a bucurat de un real succes, piesa de teatru urmând a fi pusă din nou în scenă după jumătatea lunii noiembrie. 

Din distribuţia piesei de teatru fac parte actori mari ai scenei româneşti, dar şi actori locali, respectiv Constantin Bebe Cotimanis, Victoria Cociaş, Tomi Cristin, Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Sebastian Bălăşoiu, Andreea Doinea, Valeru Ciurea şi Nicolaie Tony Dincă. „Ne-am propus un spectacol în care să îmbinăm armonios textul clasic şi spumos al lui Caragiale cu apucăturile noi de carnaval din zilele noastre. Vrem să descoperiţi în bal, talentul, energia şi creativitatea actorilor tineri dublate de telentul, ingeniozitatea şi experienţa unor actori de marcă”, este mărturisirea făcută de regizorul Toma Enache în caietul de sală al spectacolului. Proiectul teatral îi aparţine lui George Smarandache, directorul Centrului Cultural Slatina, şi a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Slatina. „«D’ale carnavalului» continuă seria spectacolelor teatrale iniţiate de Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România şi susţinute financiar de Primăria municipiului Slatina, spectacole care au adus pe scena slătineană, alături de mari actori ai scenei româneşti contemporane, actori locali, realizând în acest fel spectacole de ţinută, susţinute de texte ale autorilor locali sau texte consacrate, toate acestea sub bagheta unor regizori cu recunoaştere internaţională, printre care se numără şi Toma Enache, regizorul acestui minunat spectacol”. Odată intrat în portofoliul de spectacole ale Centrului „Eugen Ionescu”, „D’ale carnavalului” va fi prezentat publicului slătinean în această stagiune, în mai multe reprezentaţii, prima dintre ele fiind programată marţi, 22 noiembrie 2016, cu începere de la ora 19:00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…