Treceți la conținutul principal

Tată acuzat că şi-a violat fiica

Un bărbat din municipiul Slatina a fost arestat vinerea trecută de magistraţii Judecătoriei Slatina, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată şi stare de recidivă. Lincă Cătălin este acuzat că în luna octombrie şi-a violat fiica, în vârstă de 11 ani, în mod repetat. 

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina supraveghează desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar penal în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul L. C. pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. 1 şi 3 lit. a, b şi c cu aplicarea art. 35, art. 41 alin. 1 din C.pen. În cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pe baza aprecierii probelor, s-a reţinut următoarea situaţie de fapt, pe scurt: în perioada 04.10.2016-18.10.2016, inculpatul L. C. a săvârşit un act de penetrare vaginală faţă de fiica sa minoră, în vârstă de 11 ani, profitând de incapacitatea acesteia de a-şi exprima voinţa”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Slatina. Bărbatul a fost prezentat pe 11 noiembrie în faţa magistraţilor Judecătoriei Slatina, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei de judecată dispunând arestarea preventivă a inculpatului Cătălin Lincă pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Lincă Cătălin, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată şi stare de recidivă, prev. de art. 218 alin. 1 şi 3 lit. a, b şi c cu aplicarea art. 35 şi art. 41 alin. 1 din C.pen, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 11.11.2016 şi până la data de 10.12.2016, inclusiv. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se precizează în soluţia instanţei. Slătineanul a constestat măsura arestului preventiv, contestaţia fiind judecată luni de magistraţii Tribunalului Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…