Treceți la conținutul principal

Actorul Horaţiu Mălăele, înlocuit de Alexandru Bindea

Aflat într-un turneu în America, actorul Horaţiu Mălăele nu va mai susţine recitalul programat duminică în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”. Organizatorii evenimentului cultural au găsit însă o soluţie, iar în locul său pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina va urca actorul Alexandru Bindea. 

„Din motive independente de voinţa noastră, întrucât turneul actorului Horaţiu Mălăele în Statele Unite ale Americii s-a prelungit peste termenul prevăzut, informăm publicul slătinean că recitalul acestuia în cadrul Festivalului de teatru «Acasă la Eugen Ionescu» va fi înlocuit cu un recital al actorului Alexandru Bindea de la Teatrul Naţional Bucureşti. Recitalul va cuprinde colaje din piesele lui Eugen Ionescu şi Ion Luca Caragiale”, se precizează într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Slatina. Recitalul se va desfăşura duminică, 27 noiembrie, cu începere de la ora 18:00. În acest sfârşit de săptămână, Primăria şi Consiliul Local Slatina, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Center Inter Art, continuă manifestările organizate în cadrul Festivalului „Acasă la Eugen Ionescu”, organizat săptămâna aceasta cu prilejul împlinirii a 107 ani de la naşterea dramaturgului. Spectacolul lectură „Regele moare” de Eugen Ionescu, realizat cu sprijinul Asociaţiei Center Inter Art, Asociaţiei Culturale „Iordache Art”, Colegiului Naţional „Radu Greceanu” şi Asociaţiei Culturale „Olt Artis”, se va juca vineri, 25 noiembrie, de la ora 13:00, în amfiteatrul colegiului slătinean. Sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, se desfăşoară expoziţia de pictură, grafică şi fotografie „Acasă la Eugen Ionescu”, pelerinajul la obiectivele Eugen Ionescu din Slatina, pentru ca de la ora 18:30 Centrul „Eugen Ionescu” să găzduiască piesa de teatru „Păi... despre ce vorbim noi aici domnule?”, de Cătălin Ştefănescu după romanul „Moromeţii” de Marin Preda şi în regia lui Alexandru Dabija, în care vor juca actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă. 27 noiembrie 2016, ultima zi a festivalului de teatru, este dedicată lansărilor de carte ale autorilor Ioana Mandache din Bucureşti, George Smarandache din Slatina, Aurel Furtună din Slatina şi general Alexandru Grumaz din Bucureşti. De la ora 18:00, Centrul „Eugen Ionescu” va găzdui teatru – recital cu actorul Alexandru Bindea, iar o oră mai târziu este programată a începe piesa de teatru „Cinci acte de dragoste”, în regia lui Moshe Yassur, în care vor juca actorii Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Jean Lemne şi Cristina Pascalin. Accesul publicului la vernisajele expoziţiilor de artă plastică este liberă, iar la piesele de teatru se va face pe bază de invitaţii, care vor putea fi ridicate de la casieria Centrului Cultural Slatina cu o zi înainte de spectacol. Potrivit organizatorilor, invitaţiile sunt pentru o singură persoană şi nu se vor acorda mai mult de două invitaţii pentru fiecare solicitant.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…