Treceți la conținutul principal

Accident cu doi răniţi la Grădinari

Două persoane au ajuns la spital şi trei autovehicule au fost avariate, în urma unui accident de circulaţie petrecut sâmbătă, în jurul orei 11:45, pe Drumul Naţional 64, în comuna Grădinari. 

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, dar şi poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului, oamenii legii stabilind că vinovat producerea evenimentului rutier este un bărbat de 43 de ani, din judeţul Vâlcea. Potrivit poliţiştilor rutieri, şoferul autoturismului Audi nu a păstrat distanţa regulamentară în mers şi a intrat în coliziune cu un Ford, condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Grădinari. În urma impactului, autoturismul Ford a fost proiectat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu o Honda, la volanul căreia se afla o femeie de 46 de ani, din judeţul Gorj. Atât o femeie de 72 de ani, din oraşul Balş, pasageră în Honda, cât şi şoferul autoturismului Audi, au necesitat acordarea de îngrijiri medicale. „Salvatorii de pe echipajul SMURD Slatina şi cadrele medicale de pe ambulanţă au găsit la faţa locului o femeie, conştientă, cu traumatism cranio-facial, traumatism toracic şi traumatism umăr drept, dar şi un bărbat, conştient, cu traumatism la membrul superior drept. Ambele victime au fost transportate la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În urma investigaţiilor, şoferul autoturismului Audi nu a necesitat internarea. Toţi conducătorii auto au fost testatţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, au fost întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…