Treceți la conținutul principal

Accident cu doi răniţi la Grădinari

Două persoane au ajuns la spital şi trei autovehicule au fost avariate, în urma unui accident de circulaţie petrecut sâmbătă, în jurul orei 11:45, pe Drumul Naţional 64, în comuna Grădinari. 

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, dar şi poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului, oamenii legii stabilind că vinovat producerea evenimentului rutier este un bărbat de 43 de ani, din judeţul Vâlcea. Potrivit poliţiştilor rutieri, şoferul autoturismului Audi nu a păstrat distanţa regulamentară în mers şi a intrat în coliziune cu un Ford, condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Grădinari. În urma impactului, autoturismul Ford a fost proiectat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu o Honda, la volanul căreia se afla o femeie de 46 de ani, din judeţul Gorj. Atât o femeie de 72 de ani, din oraşul Balş, pasageră în Honda, cât şi şoferul autoturismului Audi, au necesitat acordarea de îngrijiri medicale. „Salvatorii de pe echipajul SMURD Slatina şi cadrele medicale de pe ambulanţă au găsit la faţa locului o femeie, conştientă, cu traumatism cranio-facial, traumatism toracic şi traumatism umăr drept, dar şi un bărbat, conştient, cu traumatism la membrul superior drept. Ambele victime au fost transportate la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În urma investigaţiilor, şoferul autoturismului Audi nu a necesitat internarea. Toţi conducătorii auto au fost testatţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, au fost întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…