Treceți la conținutul principal

A început concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”

Primăria şi Consiliul Local Slatina, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România, organizează, până la începutul lunii decembrie, cea de-a V-a ediţie a concursului de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. 

Manifestarea a debutat pe 14 noiembrie şi se va desfăşura până pe data de 2 decembrie 2016, anunţarea câştigătorilor fiind făcută până pe 6 decembrie. La începutul lunii octombrie, în şedinţa Consiliului Local, s-a aprobat cheltuirea sumei de 20.000 lei, necesară organizării acestui concurs, valoarea totală a premiilor puse în joc de organizatori fiind de aproximativ 9.000 lei. Potrivit organizatorilor, Concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” este o activitate culturală extraşcolară, derulată pe două secţiuni, care îşi propune dezvoltarea abilităților de comunicare a tinerei generaţii prin transpunerea într-o manieră artistică personală a operei marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu. Prima secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu, ce de-a doua secţiune fiind reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită. În cadrul fiecărei secţiuni, tematica de concurs este diferenţiată pe două niveluri stabilite în funcţie de stadiul de pregătire a elevilor, respectiv nivelul I – elevi din clasele V-VIII şi nivelul II – elevi din clasele IX-XII. Conform regulamentului de organizare al concursului de creaţie literară şi arte vizuale, acţiunile de desfăşurare a competiţiei dintre elevi sunt programate până pe data de 6 decembrie. „Până luni, 14 noiembrie, la ora 10:00, organizatorii au postat pe facebook şi în unităţile şcolare tematica concursului, pentru fiecare secţiune, diferenţiată pe nivelurile de vârstă a concurenţilor. În perioada 14 – 25 noiembrie elevii vor studia tematica de concurs şi vor realiza eseurile şi creaţiile artistice vizuale, iar pe 28 noiembrie 2016, în intervalul orar 12:00 – 16:30 directorii unităţilor de învăţământ vor depune la sediul Primăriei Slatina toate lucrările concurenţilor. Perioada de evaluare de către juriu a lucrărilor literare şi creaţiilor artistice realizate de elevi va fi între 28 – 2 decembrie, în aceeaşi perioadă fiind şi evaluarea prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate. Premiul de popularitate se va acorda în funcţie de numărul de like-uri primite doar din România. Pe data de 5 decembrie pe pagina de facebook a Primăriei Slatina vor fi publicate punctajele atribuite de juriu pentru fiecare lucrare, iar pe 6 decembrie vor fi anunţaţi câştigătorilor”, precizează organizatorii. Pe baza punctajului final, organizatorii vor acorda aceleaşi premii atât la secţiunea creaţie literală, cât şi la arte vizuale: premiul I – 1.000 lei, premiul II – 600 lei, premiul III – 400 lei şi premiul de popularitate – 200 lei. În total vor fi premiaţi 16 elevi, toţi participanţii la concurs, precum şi profesorii îndrumători, urmând să primească diplome de merit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…