Treceți la conținutul principal

Zece morţi şi sute de răniţi în accidente la Olt

Statisticile reprezentanţilor Poliţiei Olt privind numărul accidentelor de circulaţie petrecute pe drumurile judeţului sunt sumbre. Tot mai multe persoane îşi pierd viaţa pe şosele, printre cauzele generatoare de evenimente rutiere fiind viteza şi consumul de alcool. 

În trimestrul III al anului 2016 pe drumurile din judeţ s-au comis nu mai puţin de 61 accidente rutiere grave, bilanţul fiind de zece morţi şi 67 răniţi grav, şi 143 de accidente uşoare, soldate cu 171 de răniţi, restul fiind avarii uşoare. Printre cauzele generatoare de accidente în Olt, cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă. Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt arată că poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat, trimestrul trecut, 247 acţiuni în judeţ. „Pe lângă efectivele proprii ale Serviciului Rutier Olt, la misiuni au participat şi poliţişti de la alte formaţiuni, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. În urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au constatat 301 infracţiuni, din care 111 la regimul circulaţiei rutiere şi 190 de altă natură, şi au aplicat 9.869 contravenţii prevăzute de OUG 195/2002 şi regulamentul de aplicare al acesteia”, a precizat comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al Poliţiei Olt. În general, şoferii au fost amendaţi pentru nerespectarea regimului de viteză, nepurtarea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. În trimestrul III 2016 oamenii legii au reţinut şi 768 permise de conducere şi au retras 233 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…