Treceți la conținutul principal

Victimele incendiului din Colectiv, comemorate şi de tinerii slătineni

Slătinenii din grupul „Ne Pasă” au fost prezenţi la ceremoniile de comemorare a victimelor din Colectiv, care au avut loc duminică în Capitală şi în faţa clubului bucureştean. 

Duminică s-a împlinit un an de la incendiul din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 64 de tineri au murit, iar alte câteva zeci au rămas cu sechele pe viaţă. Mii de oameni au luat parte la un marş al tăcerii care a avut loc pe străzile Capitalei şi tot atâţia au aprins câte o lumânare, au adus flori şi au păstrat un moment de reculegere în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de acum un an. Printre ei s-au aflat şi tineri slătineni, voluntari ai grupului „Ne Pasă”, care în memoria victimelor au înălţat spre cer 64 de baloane albe cu aripi de îngeri, moment în care îngerii din Colectiv au zâmbit, cerul înseninându-se. Gestul frumos al copiilor i-a înduioşat pe toţi cei prezenţi. „Am fost acolo. #colectiv, lacrimi, tăcere, zbor, aripi, îngeri, suflete pentru suflete. Am fost pentru că NE PASĂ! Am fost într-un marş al tăcerii, al durerii. Împreună cu prietenii mei şi sprijiniţi de oameni dragi, am reuşit să ajungem din nou la #colectiv. 64 de baloane albe cu aripi de înger au reprezentat mesajul şi darul nostru pentru 64 de îngeri. Gestul nostru a captat atenţia tuturor. Baloanele copiilor de la NE PASĂ au devenit un simbol. Când le-am lansat spre cer, îngerii #colectiv au zâmbit. #NePasă”, a fost mesajul de pe Facebook transmis luni de eleva Daria Adriana Kiss Drăghici de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, una dintre voluntarele grupului „Ne Pasă” din Slatina. Un marş al tăcerii, pe traseul Casa de Cultură a Tineretului – Esplanadă, a avut loc şi în Slatina, câţiva tineri mergând pe străzile municipiului cu lumânări aprinse. Reamintim că în urma incendiului de anul trecut de la Colectiv au avut de suferit şi doi tineri, originari din oraşul Scorniceşti. Andreea Şuţă, studentă la Medicină Veterinară în Bucureşti, şi Răzvan Mantu, ofiţer de poliţie în judeţul Ilfov, erau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity din clubul bucureştean cu mai mulţi prieteni, iar tânăra care urma să-i devină soţie tânărului poliţist şi-a pierdut viaţa în această tragedie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…