Treceți la conținutul principal

Uşi deschise la Tribunalul Olt

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este sărbătorită an de an ladata de 25 octombrie, iar cu acest prilej atât Tribunalul Olt, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt îşi deschid porţile pentru vizitatori.

Activităţile Palatului de Justiţie se vor desfăşura sub titulatura „Ziua Uşilor Deschise”, instanţa putând fi vizitată marţi de cetăţeni timp de două ore, în intervalul orar 10:00 – 12:00. „În acest scop, se va asigura liberul acces al publicului în zonele de interes ce prezintă relevanță pentru activitatea instanței. Prin intermediul Biroului de Informare și Relații Publice, Serviciului de Registratură și Arhivă vor fi puse la dispoziția vizitatorilor, în scopul informării, broșuri privind activitatea instanței noastre, circuitul cererii de chemare în judecată în materie civilă, drepturile copilului potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Cei interesați se vor adresa personalului care asigură paza instanței, urmând a fi preluați de persoanele desemnate, pentru vizitarea instanţei. Accesul publicului în incinta Palatului de Justiţie va fi permis numai pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat remis de instanţa de judecată.

Elevii, aşteptaţi să viziteze Parchetul Olt 

Şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt îşi va deschise porţile pentru vizitatori, printre cei aşteptaţi de reprezentanţii instituţiei fiind elevii de la unităţile de învăţământ slătinene. Activităţile sunt destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi. „În cadrul acestor evenimente, în data de 25.10.2016, între orele 13:00-15:00, la sediul Parchetului Olt, vor fi primite grupuri de elevi din cadrul unităţilor de învăţământ din municipiul Slatina, interesaţi de activitatea justiţiei şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Unităţile de învăţământ interesate de acest program pot transmite lista participanţilor (n.red. – maximum 15 elevi pentru fiecare unitate de învăţământ) la adresa de e-mail pt_olt@mpublic.ro până la data de 25.10.2016. La aceeaşi dată, sunt aşteptaţi să participe şi cetăţenii interesaţi de activităţile organizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, se arată într-un comunicat al instituţiei oltene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…