Treceți la conținutul principal

Uşi deschise la Tribunalul Olt

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este sărbătorită an de an ladata de 25 octombrie, iar cu acest prilej atât Tribunalul Olt, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt îşi deschid porţile pentru vizitatori.

Activităţile Palatului de Justiţie se vor desfăşura sub titulatura „Ziua Uşilor Deschise”, instanţa putând fi vizitată marţi de cetăţeni timp de două ore, în intervalul orar 10:00 – 12:00. „În acest scop, se va asigura liberul acces al publicului în zonele de interes ce prezintă relevanță pentru activitatea instanței. Prin intermediul Biroului de Informare și Relații Publice, Serviciului de Registratură și Arhivă vor fi puse la dispoziția vizitatorilor, în scopul informării, broșuri privind activitatea instanței noastre, circuitul cererii de chemare în judecată în materie civilă, drepturile copilului potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Cei interesați se vor adresa personalului care asigură paza instanței, urmând a fi preluați de persoanele desemnate, pentru vizitarea instanţei. Accesul publicului în incinta Palatului de Justiţie va fi permis numai pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat remis de instanţa de judecată.

Elevii, aşteptaţi să viziteze Parchetul Olt 

Şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt îşi va deschise porţile pentru vizitatori, printre cei aşteptaţi de reprezentanţii instituţiei fiind elevii de la unităţile de învăţământ slătinene. Activităţile sunt destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi. „În cadrul acestor evenimente, în data de 25.10.2016, între orele 13:00-15:00, la sediul Parchetului Olt, vor fi primite grupuri de elevi din cadrul unităţilor de învăţământ din municipiul Slatina, interesaţi de activitatea justiţiei şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Unităţile de învăţământ interesate de acest program pot transmite lista participanţilor (n.red. – maximum 15 elevi pentru fiecare unitate de învăţământ) la adresa de e-mail pt_olt@mpublic.ro până la data de 25.10.2016. La aceeaşi dată, sunt aşteptaţi să participe şi cetăţenii interesaţi de activităţile organizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, se arată într-un comunicat al instituţiei oltene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…