Treceți la conținutul principal

Tinere din Caracal, salvate după ce au plonjat cu maşina în Olt

Două tinere din municipiul Caracal au fost la un pas de a-şi pierde viaţa în seara zilei de duminică după ce au plonjat cu autoturismul în care se aflau în râul Olt. Accidentul de circulaţie a avut loc în jurul orei 19:00, pe Drumul Naţional 7, în afara localităţii Boiţa, judeţul Sibiu. (Sursa foto: sibiu100.ro) 

Tinerele de 23 de ani au avut noroc şi s-au salvat, deoarece maşina lor, care a lovit un cap de pod şi a sărit câţiva metri în aer, s-a oprit pe o stâncă aflată în apă. Singure au reuşit să iasă afară din autoturism, s-au urcat pe plafon şi au început să strige după ajutor. Strigătele de disperare ale oltencelor din Caracal au fost auzite de o femeie care trecea cu maşina prin zonă şi a sunat la 112. Potrivit poliţiştilor sibieni, autoturismul se deplasa din direcţia Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, accidentul petrecându-se din cauza vitezei. „O tânără din Caracal, în timp ce conducea autoturismul, nu a redus viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi loveşte un cap de pod, apoi se răstoarnă în afara părţii carosabile şi ajunge în râul Olt”, a precizat subcomisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu. Şoferiţa, dar şi prietena sa, au fost salvate din apele râului Olt de pompierii sibieni. „Pentru salvarea persoanelor, au intervenit două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale de intervenție și o barcă. Cele două persoane, care se aflau pe capota autoturismului, la sosirea pompierilor, au fost salvate de către aceștia cu ajutorul mijloacelor de intervenție din dotare. Femeile, în vârstă de aproximativ 23 de ani, nu aveau traumatisme, însă prezentau contuzii minore. Ele au fost evaluate medical la fața locului de către echipajele SMURD și transportate la UPU Sibiu”, le-a declarat jurnaliştilor sibieni sublocotenent Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Tinerele din Caracal au primit îngrijiri medicale la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, însă nu au necesitat internarea. Pe numele şoferiţei aufost întocmite acte procedurale pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…