Treceți la conținutul principal

Sentinţă definitivă în dosarul crimei de la Pârşcoveni

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dat, săptămâna trecută, sentinţa definitivă în dosarul crimei petrecute în martie 2015 în comuna Pârşcoveni. (Sursa: evenimentdeolt.ro)

Condamnat în luna mai a acestui an de Tribunalul Olt la 25 de ani de închisoare pentru că şi-a ucis cu sânge rece soţia, dar şi la plata unor daune morale către cei doi copii pe care i-a lăsat orfani de mamă, Bacriş Ilie a contestat decizia instanţei la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, magistraţii doljeni au respins apelul inculpatului, ca nefondat, decizia fiind definitivă. Instanţa a admis în schimb apelul declarat de reprezentantul legal al celor doi copii şi a decis majorarea cuantumului daunelor morale, de la 50.000 lei la câte 70.000 lei pentru fiecare minor. Crima pentru care Bacriş Ilie a fost condamnat la 25 de ani de închisoare s-a petrecut la sfârşitul lunii martie 2015. Bărbatul şi-a ucis cu sânge rece soţia, Mădălina Bacriş, înjunghiind-o de mai multe ori în zona gâtului şi a abdomenului. Femeia s-a prăbuşit într-o baltă de sânge, după ce una dintre loviturile de cuţit i-a secţionat jugulara. Între cei doi soţi existau în ultima vreme conflicte pe fondul geloziei. Ilie Bacriş lucra în străinătate de şapte ani şi se întorsese acasă cu aproximativ două săptămâni înainte de a comite fapta. La acea vreme, vecinii spuneau că pentru o perioadă cei doi au stat despărţiţi, însă s-au împăcat, iar femeia s-a întors în domiciliul conjugal. Liniştea familiei nu a durat prea mult şi scandalurile între soţi au reizbucnit, iar bărbatul, orbit de gelozie, a pus mâna pe cuţitul din bucătărie şi a înjunghiat-o în repetate rânduri. „La data de 31.03.2015, în jurul orei 15:30, B.I., din comuna Pârşcoveni, sat Olari, judeţul Olt, pe fondul unor discuţii contradictorii cu soţia sa B.G.M., i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit în zona capului, gâtului şi toracelui. Ca urmare a agresiunii suferite, numitei B.G.M. i-au fost provocate leziuni traumatice, în zone vitale, care au condus la deces, survenit în data de 31.03.2015”, se preciza atunci într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Femeia avea doar 29 de ani şi era mama a doi băieţi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…