Treceți la conținutul principal

Poştaşii olteni, miting în faţa Prefecturii Dolj

Pentru a treia săptămână consecutiv, angajaţii Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată şi Oficiului Poştal 1 Slatina au ieşit din nou în stradă. Negocierile de la Bucureşti de la sfârşitul săptămânii trecute au eşuat, iar în urma protestului spontan de miercuri, lucrătorii poştali din judeţ vor lua parte vineri la un miting care va avea loc în faţa Prefecturii Dolj. 

„Astăzi (n.red. – miercuri) am protestat din nou în faţa instituţiei, timp de o jumătate de oră, aproximativ 50 de angajaţi ai Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată şi Oficiului Poştal 1 Slatina. Revendicările noastre sunt aceleaşi. Vineri (n.red. – 30 septembrie) a avut loc Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română, iar reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor din consiliu nu au dat aviz directorului general al companiei de a negocia cu sindicatul majorarea salariului, au refuzat categoric”, a precizat Dumitru Iorga, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Olt. Pe lângă principala revendicare a lucrătorilor poştali, care este majorarea cu 200 de lei, sumă fixă, a salariilor, aceştia mai doresc îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi obligarea conducerii Poştei Române, de către acţionarul majoritar – Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională – de a creşte veniturile companiei. Cum negocierile de la sfârşitul săptămânii trecute au eşuat din nou, poştaşii din regiunea Oltenia vor participa vineri la un miting, ce se va desfăşura în intervalul orar 13:00 – 14:30 în faţa Prefecturii Dolj. „În total, vom fi 300 de sindicalişti care vom protesta, 200 din judeţul Dolj şi câte 25 din celelalte patru judeţe ale Olteniei – Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Astfel de mitinguri vor avea loc şi în celelalte zone ale ţării, în cascadă. Dacă nici de data aceasta nu ne vor fi ascultate doleanţele vom ajunge să întrerupem activitatea şi vom picheta şi sediul Ministerului Comunicaţiilor din Bucureşti”, a adăugat liderul de sindicat al factorilor poştali din Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…