Treceți la conținutul principal

Poştaşii olteni au renunţat la proteste

Poştaşii din judeţul Olt au renunţat, pentru moment, la orice formă de protest, după ce, în urma mitingului organizat la sfârşitul săptămânii trecute, mai marii din minister le-au promis majorarea salariului. Deşi poştaşii olteni vor o mărire de 200 de lei, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Olt nu ştie ce sumă o să fie pusă la salariu. 

Trei săptămâni la rând au protestat spontan lucrătorii poştali în faţa Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată şi Oficiului Poştal Nr. 1 Slatina, întrerupându-şi activitatea timp de câte o jumătate de oră, iar săptămâna trecută o parte dintre membrii SLPR Olt au participat la un protest în faţa Prefecturii Dolj. La mitingul organizat la Craiova au participat 300 de poştaşi din regiunea Oltenia, dintre care 25 au fost din judeţul Olt. Chiar dacă principala lor revendicare a fost majorarea cu 200 de lei a salariilor, aceştia mai vor îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi obligarea conducerii Poştei Române, de către acţionarul majoritar – Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională – de a creşte veniturile companiei. Însă, potrivit celor declarate de Dumitru Iorga, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Olt, pentru moment poştaşii au doar promisiunea că le va creşte salariul, dar nu se ştie încă cu ce sumă. De aceea, s-a decis ca la nivelul judeţului să nu mai aibă loc, deocamdată, niciun protest spontan. „Ministrul Comunicaţiilor (n.red. – Delia Popescu) s-a întâlnit cu conducerea sindicatului şi cu reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română, iar luni avem informaţii că se semnează actul adiţional. Nu ştiu exact cu cât va fi majorat salariul, nu este suma de 200 de lei cât am cerut noi, dar este o sumă. Ei nu au negociat pentru o sumă anume, ei au discutat pe faptul că se vor înţelege în ceea ce priveşte majorarea salarială. Probabil că o să se negocieze şi cred că majorarea salarială va fi nu mult sub 200 de lei. Mai multe informaţii o să avem în după-amiaza zilei de luni, iar noi momentan am sistat orice fel de protest, miting, pichetare şi aşa mai departe. Mai este o problemă care cred că ne avantajează foarte mult, luni o să discute pe organigramă şi se vor disponibiliza 300 de oameni din cadrul companiei, cei aflaţi în funcţii de conducere, şefi. Sub nicio formă nu este vorba de o reducere a numărului de factori poştali din judeţ, nu vom accepta niciodată. Din noi tot mereu au dat afară, să dea din ăia şi după aceea mai discutăm”, a precizat Dumitru Iorga, preşedintele SLPR Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…